Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Vägen till vigseln: 10 saker att checka av veckan innan bröllopet

I artikelserien ”vägen till vigseln” får du som läsare följa med på alla förberedelser i jakten på drömbröllopet. Varje vecka bjuder hon på värdefulla tips och trix som du kommer att ha nytta av, hur din stora dag än ser ut! Den här veckan listar hon 10 saker du ska göra sista veckan innan bröllopet.

brollop-vagen-till-vigselnFoto: Pexels

Veckan innan bröllopet kommer gå otroligt fort och kommer vara väldigt stressig. De sista detaljerna ska sättas och du springer runt som en yr höna och undrar om du glömt någonting. Därför kan det vara bra att ha en checklista över de saker som du kanske kommer glömma borta att göra, men som faktiskt är rätt viktiga.

 

Dejta utan att prata om bröllopet

Det är lätt hänt att alla samtal du har med din partner innan bröllopet bara handlar om just bröllopet. Se till att planera in tid för en några dejter där ni pratar om allt annat. Ät gott och glöm bort ert stundade bröllop för en stund.

 

Gå in skorna

Det finns nog ingen som gillar skavsår och är det någon gång en inte vill ha det så är det under bröllopsdagen. Så passa på att gå in skorna innan, för ni vill ju kunna dansa natten lång?

 

Prioritera sömnen

Veckorna innan bröllopet kommer att bli stressiga, det spelar ingen roll hur bra ni än har planerat. Så se till att sov ordentligt. Sitt inte uppe och planera in på småtimmarna utan gå och lägg dig i tid och fyll på med energi.

 

Ta ledigt några dagar innan

Jobba inte in i det sista utan ta några dagar ledigt så du kan varva ner och sen kunna lägga fullt fokus mot att bli gift.

 

Ta ledigt några dagar efter

När ni har gift er så kommer det att kännas tomt, ni har lagt ner massor av tid på att planera och sen är det över. Så ta ledigt efteråt för att smälta dagen, var ledig även om ni inte har planerat in en bröllopsresa. Ni kommer att tacka er själva.

 

Planera in roliga stunder

Precis som när du planerar in stunder med din partner där ni inte ska prata om bröllopet så planera in dejter med dina vänner. Träffa dem och ha det så kul som bara ni kan och en regel – prata inte om bröllopet.

 

Packa ner en reservklänning

Var beredd på det oförutsedda och packa ner en klänning du kan ha ifall någonting skulle hända med din klänning. Det kan vara vilken klänning som helst, bara någon du känner dig fin i. För om dragkedjan inte skulle fungera på brudklänningen så är det ganska skönt att ha en i reserv.

 

Ring dem som inte gett besked

Det finns säkert några som fortfarande inte har berättat om de ska komma eller inte. Nu är det dags att sluta vänta, så ring dem och fråga dem om de tänkte komma.

 

Drick mycket vatten

Det är viktigt att du fyller på med vatten under dagarna innan bröllopet, du vill inte riskera att du svimmar när du står där framme och ska säga ja.

 

Städa hemmet

Det är aldrig kul att komma hem till ett kaos och speciellt inte när ni nygifta. Så innan ni åker iväg till bröllopet, gör en ordentlig städning eller unna er lyxen med att hyra in städhjälp.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!