Nöje

11 tips som gör bröllopsdagen till den bästa i era liv

I Metro Modes artikelserie ”Vägen till vigseln” kunde du följa Metro Modes tidigare medarbetare Cassandra Brunstedt genom om alla förberedelser på vägen mot drömbröllopet i Bretagne. Hon har bjudit på värdefulla tips och tricks inför den stora dagen – och i den här avslutande artikeln delar hon med sig av tipsen som gör er bröllopsdag till den bästa i era liv.

Foto: Martina Lundborg

– Med den största och viktigaste dagen i våra liv i bagaget ska jag nu i sista delen av ”Vägen till vigseln” tipsa om elva saker ni kan tänka lite extra på för att bröllopsdagen ska bli allt det där ni alltid drömt om.

1. Oroa er inte 

Oj, vad mycket tid jag så här i efterhand har lagt på att oroa mig för saker och ting knutna till bröllopet. Vi skulle spendera fyra hela dagar med våra gäster i Frankrike, och när jag inte oroade mig för hur vädret skulle bli så var det någonting annat – litet som stort. Så onödigt i efterhand. Allt blev ju helt perfekt. Så ta mitt råd och lägg inte ner energi på sådant du ändå inte kan påverka.

2. Förläng bröllopsdagen 

Vi hade flera dagar tillsammans med våra gäster med allt från utflykt till poolparty och ångrar det inte en sekund. Om ni inte har möjlighet att göra det men ändå vill förlänga bröllopet lite så är en ”rehearsal dinner” dagen inför bröllopet, eller en frukost/brunch tillsammans dagen efter, ett hett tips. Bröllopsdagen går verkligen lika snabbt som alla säger så se till att maxa tiden med era nära och kära.

3. Ät en stadig frukost

Ni behöver en rejäl frukost fullproppad med energi inför den viktigaste dagen i era liv. Glöm en fjuttig macka och en kaffe. Ladda upp med allt ni gillar och ät er mätta, och fyll på med kaffe och mycket vätska redan från tidig morgon. Den fina frukosten nedan stod våra toastmasters, Anna och Martin redo med till tonerna av “Bästa dagen i mitt liv” med Marie Fredriksson när vi vaknade. Helt klart uppskattat av oss brudpar.

4. Planera in tid med tärnor/best mans

Ett minne som för evigt kommer ligga mig så varmt om hjärtat är timmarna med mina älskade tärnor när vi fixade i ordning oss inför vigseln. Vi skålade i champagne, pratade och skrattade åt gamla minnen och hade det SÅ mysigt (självklart med smöriga love songs i bakgrunden).

5. Delegera bort ansvar 

Dagarna inför bröllopet hade vi planerat in diverse aktiviteter på plats i Combourg. Allt från utflykt till poolparty och ”rehearsal dinner”. All planering höll på att ta kål på oss så jag är mer än glad att vi kom på den briljanta idén att delegera ut ansvar till våra närmsta. Min bror och hans sambo höll i lekar, våra toastmasters var guider under utflykten och våra föräldrar såg till att allt flöt på med cateringen och så vidare. Det var obeskrivligt skönt att kunna luta sig tillbaka de sista dagarna och bara ha det härligt tillsammans med gästerna.

6. Drick mycket vatten

Den här punkten behöver väl knappast någon längre beskrivning. Ha med er en vattenflaska överallt under bröllopsdagen och ta små klunkar hela tiden, speciellt om ni gifter er om sommaren eller i något varmare land. Det är väldigt enkelt att bli uttorkad och då kommer ofta huvudvärken på köpet.

7. Lägg undan mobilen

Är det en dag då mobilerna ska ligga kvar på rummet så är det på er bröllopsdag. Upplev inte dagen via skärmen utan var närvarande vid varje ögonblick. Jag ville ta bilder och stories på precis ALLT men är så glad att jag inte gjorde det.

8. Anlita professionella fotografer

Inget brudpar har någonsin ångrat att de la en extra slant på professionella fotografer. Det gör inte vi heller! Nu när ni själva inte ska spendera tid på att fota och uppleva bröllopet genom en skärm så är det viktigt att någon fångar kalaset – och alla dess magiska ögonblick. Vi anlitade dels en fantastisk bröllopsfotograf men också en grym videofotograf som fångade hela bröllopet på film.

9. Satsa på livemusik

Ingenting slår livemusik, så är det bara. Vi skulle först köra med DJ på vårt bröllop men bytte i sista sekund till ett grymt liveband. Och oj vad mycket de gjorde för vårt bröllop och hela stämningen. Under vår ”rehearsal dinner” hade de en intim spelning inne på slottet där 55 personer trängdes för att sjunga med i kör. De spelade även kärlekslåtar under vigseln och bjöd på storslagen underhållning på bröllopsfesten.

 Bandet Four You från Umeå. 

10. Välj grymma toastmasters

Vi kan inte tacka våra toastmasters nog för allt de gjorde för oss under bröllopsdagen. Efter vigseln sa de att vi skulle hoppa in i en taxi och åka bort en liten stund medan våra gäster skulle gå en tipsrunda. Då tog de oss till en helikopter (hur sjukt?) där vi fick uppleva Bretagne från luften. Det sista de sa innan de slog igen bildörren var. ”Njut nu, vi har stenkoll på ALLT”. Den meningen blev startskottet för en dag/kväll och natt helt i nuet. Ett hett tips är därför att välja toastmasters med omsorg.

11. SLÄPP LOSS

Det låter så klyschigt men är så viktigt. Njut av er stora dag kära brudpar. Skratta så det gör ont i magen, gråt av lycka och skit i om inte allt blir som det var tänkt. Häng bara med i det enorma flödet av positiv energi som dagen bjuder på. Och våga släpp loss! Den bästa dagen i era liv väntar runt hörnet, hälsar en vars festklänning sprack av all galen dans.

En sista sak! När man avslutar sin egna artikelserie måste det få vara helt okej att avsluta det hela med en klyschig hälsning till sin nyblivna man. “Jag ser så fram emot resten av mitt liv med dig Krister, nu kör vi älskling!”

Bröllopsfoton: Martina Lundborg och William KärreÖvriga bilder: Privat. Den här artikeln publicerades första gången 2018.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!