Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Vägen till vigseln: Hetaste trenden 2018 välkomnar nattklubben till bröllopet

I artikelserien ”vägen till vigseln” kan ni följa Metro Modes redaktionschef, Cassandra Lundgren genom alla förberedelser – i jakten på drömbröllopet. Varje vecka bjuder hon på värdefulla tips och trix som du kommer att ha nytta av, hur din stora dag än ser ut! Den här veckan djupdyker hon i hetaste bröllopstrenden 2018 tillsammans med bröllopskoordinatorn och influencern Johanna Kajson.

Berätta lite om den senaste bröllopstrenden där nattklubben flyttar in till bröllopsfesten?

– Åh jag tror vi är många som sett att isfacklorna tar stort plats på både bröllopsdansgolven som vid vigslar och till med under själva bröllopsmiddagen. Vi vill ha mer fest och party idag än för tio år sedan då bröllopen var mer familjära och romantiska med fokus på det traditionella och högtidliga.

Hur lyckas man med den trenden? 

– Hemligheten är att överraska såväl gäster som brudpar och köpa in rekvisitan som lyfter nattklubbskänslan. Isfacklor, långa tomtebloss, confettibomber, såpbubbelmaskiner, rökmaskiner, glowsticks osv gör tricket.


 
Finns det några enkla tricks som skapar partystämning på ett kick på ett bröllop? 

– MUSIK! Många glömmer bort musik till minglet som ofta är utomhus men det lyfter verkligen stämningen och att ha olika låtlistor för olika moment i bröllopet. Efter vigseln kan man också ha musik och kom ihåg att köra en härlig partylista i pauserna under middagen för att få lite förfestfeeling – vi brukar välja någon låt som ”spelar in” gästerna till middagen igen och ibland blir det dansgolv vid borden innan huvudrätten placerats på tallrikarna, haha.

Är inte risken stor att det överkonsumerar alkohol om festen börjar redan vid middagen? 

– Nej, men här är det viktigt att ha en bra plan och styra – man kan ha dansgolv och nattklubb utan en massa sprit och vill man till exempel kör shots brukar jag rekommendera skakade riktigt svaga för då får du partyfeelingen med shotsglasen men i själv verket kan det vara nästintill saft i.
 
Bröllopsmiddagen är ju ofta väldigt lång. Hur planerar man in festliga inslag i den? 

– Som sagt, att göra pauserna till härliga mingel med förfestkänsla gör att en paus inte känns som en lång väntan utan mer som ett härligt häng. Bra musik, sköna loungemöbler utanför festlokalen och t ex en back med öl som gästerna kan plocka själva från gör tricket. Sedan kan man förnya miljöer under kvällens gång för att bygga stämning och öka partyfeelingen – toastmasters har såklart en viktig roll här och jag kör ofta toastmasterkonsultationer och hjälper till att bygga körschemat för att kunna balansera mellan gästernas och brudparets känslor av romantik, känslor och partystämning.


Foto: Frida Ireklint

Hur kan man som gäst bidra till en partyglad stämning? 

– Var positiv, haka på toastmasters och deras idéer och instruktioner och se till att skåla med hela bordet eller att ert bord skålar med brudparet.

Förutom nattklubbstrenden, finns det andra nya bröllopstrender på ingång hösten och vintern 18/19? 

– Det personliga fortsätter ta plats och vi går mer och mer från det fyrkantiga traditionella och sharefood och att servera maten familystyle fortsätter öka vilket ger en mer avslappnad känsla till bröllopsmiddagen. Många väljer nu att servera bröllopstårtan redan till brudskålen istället för som avslutning på middagen och en ny idé om att gästerna eller brudparet ska byta platser under middagen för att man ska umgås med fler har börjat ta plats. Vi förnyar oss hela tiden helt enkelt!

Finns det några trender vi lämnar bakom oss 2018? 

– Nej eftersom alla bröllop är personliga så tycker jag trenderna som varit ofta hänger kvar ett längre tag än vad man först tror och jag tycker det är något fint i att den som spanade bröllop 2016 och nu äntligen ska gifta sig faktiskt genomför det som de drömt om även om det kanske ”egentligen” trendade 2016. Bröllopsvärlden SKA ju inte vara trendig – den ska vara unik och personlig vilket jag upplever att alla brudpar själva känner att de gör aktiva och egna val även om vi experter ser den röda tråden och trenden tydligare eftersom vi såklart ser fler bröllop över lång tid.


Foto: Anna Roström 

Följ Johanna Kajsons bröllopsblogg >>

Här hittar du Johanna kajsons bok ”Planera ditt drömbröllop” >>

Ladda ner planeringsappen ”Drömbröllop med Great Weddings” >>

Foto övrigt: Unsplash

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!