Nöje

Vanity Fair kritiseras för kraftigt retuscherad bild av Nicole Kidman

Vanity Fairs senaste Hollywood-nummer har blivit hårt kritiserat för en kraftigt retuscherad bild av Nicole Kidman. “Är det ens ett äkta foto?” frågar en person på Twitter.

Foto: Vanity Fair

Det var när Vanity Fair offentliggjorde omslagen för årets Hollywood-nummer som många reagerade på den kraftiga retuscheringen av en bild på Nicole Kidman.

Omslaget med Kidman är ett av de åtta olika varianter som tryckts för magasinets årliga “Hollywood issue”. Övriga omslag pryds av bland andra Benedict Cumberbatch, Penélope Cruz och Kristen Stewart.

På bilden bär Kidman en topp och minikjol från Miu Miu. Åsikterna kring den avslöjande outfiten är delade, men att Kidman ser överdrivet retuscherad ut på bilden verkar många vara överens om.

“Godkände Kidman detta?”

“Hur mycket retuschering är gjord på det här fotot? Wow”, kommenterar en person Vanity Fairs inlägg på Instagram.

“Om de infantiliserar och över-retuscherar till och med den här vältränade, vackra, extremt talangfulla kvinnan, vad finns det för hopp för oss andra?” skriver en användare på Twitter.

“Vad är det här ens? SNÄLLA, kan vi sluta objektifiera talangfulla kvinnor och förespråka omöjliga skönhetsstandarder? Godkände Kidman ens detta?” twittrar en person, medan en annan ifrågasätter om det ens är ett äkta foto.

Källa: Independent

Foto: Vanity Fair

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!