Nöje

Vanja Wikström visar ofiltrerade bilder – uppmanar nu andra att göra detsamma

“Att vi som jobbar med det här influenceriet med jämna mellanrum lyfter på locket till vår filtrade bubbla känns viktigt.” – så inleder Vanja Wikström beskrivningen av ett inlägg på Instagram, fyllt med oflitrerade bilder. 

vanja-wikstromFoto: Instagram @vanja_wikstrom

Influencern Vanja Wikström vill visa en annan sida av de “perfekta” Instagrambilder som visas i flödet. Häromdagen postade hon därför ett bildspel med en “filtrerad” bild bredvid varje “ofiltrerade” bild, just för att visa sina följare en mer relaterbar människa och påminna om att de där perfekta flödena inte existerar på riktigt. Hon vill påminna om att den bild man ser i sitt flöde oftast bara är en av alla hundratals bilder som faktiskt fotades, men också att det ligger mycket regi bakom dem.

“Jag vill att ni som läser min blogg och följer mig här ska lämna mina inlägg med en bra känsla i magen.”, skriver hon och avslutar inlägget med att ge en uppmaning till andra att “öppna på filterlocken då och då”.

“Inspirationstagram är världens bästa inspoplats tycker jag, men det skadar inte att göra den mer mänsklig med jämna mellanrum.”, skriver Vanja Wikström.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Att vi som jobbar med det här influenceriet med jämna mellanrum lyfter på locket till vår filtrade bubbla känns viktigt. Kanske främst för alla unga, som växer upp omgivna av perfekta flöden och kanske tror att det är på riktigt. Men också för oss vuxna, som blivit så vana att se perfektion på bild att vi glömmer bort att det ju inte existerar.✨ Jag älskar att bjussa på härliga bilder, men tror mer på att inspirera på ett hälsosamt plan. Där ”inspirera” inte betyder ”glorifiera”, och där det finns en relaterbar mänska i mitten. För det finns det, bakom ALLA ”perfekta” flöden.? Kom ihåg att de bilder ni ser är den som blev bra av de 130 som togs. Att de ”perfekta” ögonblicken inte bara råkade uppstå, utan oftast är ett resultat av planering, regi och filter. ? Jag vill att ni som läser min blogg och följer mig här ska lämna mina inlägg med en bra känsla i magen. Hoppas det här bidrar till det, och att fler hänger på detta. Vore fint om det blev ett helt gäng som lyfter på filterlocken då och då.?? Inspirationstagram är världens bästa inspoplats tycker jag, men det skadar inte att göra den mer mänsklig med jämna mellanrum. ? (Inspirerat av magiska @rianne.meijer ??✨)

Ett inlägg delat av Vanja Wikström (@vanja_wikstrom)

Foto: @vanja_wikstrom

Källa: Instagram @vanja_wikstrom

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!