Nöje

12 vanliga orosmoment inför utlandsresan – känner du igen dig?

Att åka utomlands under semestertider är såklart helt fantastiskt men det finns några saker många nojar över, som att bli magsjuk eller att missa flyget. Vi listar några vanliga orosmoment inför utlandsresan – hur många prickar du av?

Foto: Unsplash

För många är semestern synonym med att åka utomlands och hänga vid poolen och lapa sol. Detta innebär dock inte att utlandsresor är helt stressfria – sanningen är att det finns en hel del saker som kan lägga sig som ett orosmoln över dig när du egentligen borde koppla av och njuta av din semester.

Nedan listar vi tolv vanliga saker som många oroar sig över utomlands – känner du igen dig? Vårt bästa tips är att försöka slå dessa tankar ur hågen och istället njuta av din semester så mycket du bara kan!

1. Flygresan

Många är flygrädda och oroar sig över att flygresan ska bli turbulent. Men turbulens är ingenting att oroa sig över – här kan du läsa vår exklusiva intervju med en pilot om flygrädsla. Andra oroar sig över tristess på flygresan – här kan du få tips på saker att göra som får tiden att flyga iväg!

2. Att det är finare väder i Sverige

Oron över att det kommer regna på din destination samtidigt som det är finare väder hemma i Sverige. Då önskar man att man bokat resan en annan vecka…

3. Kommer jag bli matförgiftad?

Finns det något värre än att råka ut för matförgiftning på semestern? Oron över att byta ut soldagarna vid stranden till att klistra sig fast vid toaletten på hotellet kan förstöra hela resan.

4. Kan jag dricka kranvattnet?

I Sverige är vi vana vid att kunna dricka vårt goda kranvatten men utomlands är det oftast vanligare att köpa med vattenflaskor. När du därför får is i din läsk på restaurangen börjar du noja direkt…

5. Att bli grundlurad

Oron över att du ska bli totalt grundlurad och få betala fem gånger så mycket när du hyr bil, ska köpa något på en marknad eller få för lite pengar tillbaka. Vissa nojar ständigt över att bli lurade på semestern.

6. Att bli rånad

Tänk om du går vilse och plötsligt råkar befinna dig på en plats som du inte är medveten om är farlig – och blir av med pass och dina fickpengar? En ständig oro över att bli rånad är såklart fruktansvärd men det kan ju hända i Sverige också. Att vara extra vaksam skadar dock aldrig!

7. Att hotellrummet inte är som på bilderna

Hotellet du bokat ser riktigt fräscht och fint ut. Men tänk om du inte får den där havsutsikten och dessutom hittar en kackerlacka under sängen…

8. Att dina hotellgrannar stör

Tänk om dina hotellgrannar festar dygnet runt och stör din lugna och avkopplande resa…?

9. Att bli sjuk på plats

Det finns knappast någonting värre än att vara sjuk – men att bli sjuk utomlands är snäppet värre. Du vill ju egentligen besöka din vårdcentral och gå till “din” läkare som du litar på.

10. Bråk med din resepartner

Om du har rest med samma person flera gånger vet du ungefär vad du kan förvänta dig. Om du däremot har en ny resepartner kan det finnas en viss oro över hur resan ska bli – kommer ni hålla sams eller kommer du åka därifrån med en “aldrig mer”-känsla?

11. Att brännan hinner flagna bort innan du är tillbaka

Du har tagit det relativt lugnt hela veckan men när de sista dagarna närmar sig väljer du att pressa i timmar. Du känner en viss oro över att bränna dig men intalar dig samtidigt att du fått din grundfärg – bara för att sedan bränna dig och flagna bort hela brännan lagom till flyget tillbaka hem.

12. Missa flighten och bli strandad

Tänk om du hamnar i köer när du åker taxi till flygplatsen och missar flighten? Oron över att ringa till jobbet och meddela att semestern blir utdragen på grund av detta samt alla kostnader över en extra biljett och hotellnatt är inte att leka med!

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!