Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Vännerna blev less på alla dickpics – hänger nu ut alla privata bilder på vernissage

De två vännerna och Youtube-profilerna Katja & Olivia blev less på alla dickpics de fick skickade till sig. Så less att de började prata om att göra någonting av alla dessa bilder för att visa sitt missnöje. En bra idé senare är Katja Ferm och Olivia Nyberg nu i full gång med att planera sin kommande vernissage, Funeral Of The Dickpic som går av stapeln den 7 april på Södra Teatern i Stockholm. 

Dickpics, alltså bilder män skickar på sina könsorgan, har idag blivit ett känt fenomen. De flesta kvinnor har någon gång fått en dickpic som de varken bett om eller velat ha. 20 procent av männen har någon gång skickat en dickpic. Den oönskade dickpicen kan upplevas som extremt obehaglig, påträngande, sexuellt trakasserande och som ett maktutövande. Mottagaren tvingas också ta ställning till vad bilden ska få för respons. Katja och Olivia har själva fått flera dickpics skickade till sig och har nu tröttnat.

– Vi är så extremt trötta på alla dickpics som killar skickar och vill därför i denna utställningen lyfta ämnet, och högt ställa oss frågan hur det kommer sig att män tar sig friheten att skicka dessa bilder? Säger Olivia Nyberg.

Tjejerna kommer att ställa ut alla dickpics de fått skickade till sig genom åren på vernissagen. På plats kommer även allmänheten att få chans att lämna in sina mottagna dickpics. Det kommer även att finnas en skrivare på plats, och tanken är att alla som vill ska ska kunna skriva ut bilder och vara en del av utställningen.

– Sista dagen på vernissagen kommer alla dickpics förstöras med hjälp av en pappersförstörare så man för evigt blir fri från dem. Har man inga dickpics att lämna in kan man enbart komma förbi och beskåda utställningen, säger Katja Ferm.

På plats på Södra Teatern kommer artisten Blenda även att uppträda. Utställningen är öppen är 7 – 8 samt 14 – 15 april. Under den sista dagen, den 15 april kommer alla dickpics att förstöras.

Doun “Katja & Olivia” består av programledarna och youtube-profilerna Katja Ferm och Olivia Nyberg. De startade som duo 2013 och har sedan dess spelat in över 70 webbavsnitt tillsammans. De brinner för jämställdhet, och feminism har alltid varit en hjärtefråga.

Vill du skicka in oönskade dickpics? Mejla till [email protected] På Instagram kan du tagga bilderna med #funeralofthedickpic.

Foto pressbild: Sotarn
Foto instagram: katja_olivia 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!