Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Världens äldsta kvinnor avslöjar hemligheten bakom ett långt och lyckligt liv

Vad är hemligheten till ett långt liv? Åtta av världens äldsta kvinnor delar med sig av sina knep på att blir lycklig och vad de tror är hemligheten bakom deras långa liv. Spoilervarning – ingen nämner något om att träna varje dag eller bara äta chiafrön.

gamla-kvinnor-avslojar-hemlgiheten-till-ett-lyckligt-liv-puff

Jessie Gallan, 109

Den brittiska supertanten blev en viral sensation när hon berättade att hennes hemlighet till sitt långa liv var att hon “hållit sig borta från män. De är bara trubbel och är inte värda vår energi”. Hon har aldrig varit gift och ångrar ingenting. Jessie säger också att en “varm skål med gröt” är en av anledningar till att hon levt ett lyckligt liv.

 

Georgina Harwood, 100

För att fira hennes 100 årsdag hoppade Georgina fallskärm och simmade med hajar. Hon började få upp intresset för fallskärmshoppning när hon var 92. Hon menar att hennes adrenalinkickar som fått henne att leva så länge.

 

Catherine Furst, 100 

Cathrine har dansat magdans i 70 år och planerar att dansa tills jorden går under. Hon berättar att hon tror att det är magdansen och “att hon varit snäll” som är hemligheten bakom hennes hälsa och långa liv.

 

Agnes Fenton, 110

Agnes knep för att leva länge är minst sagt annorlunda och kanske inget att förespråka. Hon har nämligen druckit tre öl och en whisky-shot varje dag i 70 år. Enligt Agnes så är det här anledningen till att hon levt så länge, men hon berättar också att sömn är viktigt och ha ett kontinuerligt intag av kycklingvingar.

 

Lona Collins, 108

Hennes knep för att vara lycklig är enkelt “gnäll inte“. Hon har haft cancer två gånger, varit gift i 65 år och hon har aldrig klagat över någonting.

 

En gemensam nämnare för alla dessa härliga damer är att de alla har haft kul och gjort saker de älskat (oavsett var andra har sagt eller tyckt). Dessa kvinnor får oss också att tycka att det är riktigt häftigt att åldras och att allting är möjligt.

 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!