Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Veckans utmaning: Le mot alla du möter under en vecka

Att le mot ALLA du möter under en hel vecka kan låta busenkelt – men det är det inte, menar Metro Modes innehållschef Cassandra Lundgren. I “veckans utmaning” testade Cassandra att le mot alla hon mötte under sju dagar och här delar hon med sig av hur det gick. 

Foto till vänster: Lisa Dahlgren Foto höger: Unsplash 

Faktum är att vi oftast bara ler mot de vi känner. Att le mot exakt alla vi dagligen möter kräver ansträngning – och disciplin.

“Att le mot alla på jobbet kom rätt naturligt. Från receptionisten till datateknikern, chefen och kollegorna. På stan, i trafiken, på restaurangen, AW:n och affären var mycket svårare…”

Cassandra berättar att leendet inte alltid landade rätt – utan skapade en del förvirring.

“Många stannade till och försökte placera en. Kände vi kanske varandra? Ville jag fråga om något? Nej, här står jag bara och fånler…”

Hon upplevde även att leendet uppfattades som en flörtig invit i vissa fall.

“Jag fick intrycket av att män uppfattade mitt leende som om jag flörtade, vilket snabbt fick mig att kolla ner i marken.”

Cassandra upplevde att det var lätt att glömma bort den nya rutinen i vardagens stress. På vägen hem från jobbet, i trafiken eller i mataffären.

“Jag fick påminna mig själv om att le hela tiden. Glömde jag ett leende till någon försökte jag ta igen det genom att le flera gånger till nästa person jag mötte. haha.”

RESULTAT

“Det mest positiva var att varje dålig morgon snabbt förvandlades till en hyfsat bra när man delade med sig av leenden och då fick det tillbaka.” Forskning menar att leenden kommer med en rad hälsofördelar.

Du blir:

* Piggare

* Gladare

* Mer stresstålig

Och upplevs även som trevligare, mer pålitlig och mer tillmötesgående. Bara det borde väl räcka för att du också ska testa att le till alla du möter under en vecka?

Keep on smiling och lycka till!

Källa: Ncbi ScienceDirect och Svenska Dagbladet

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!