Nöje

Veganska recept med Amarula Vegan

Den prisbelönte drinkboksförfattaren och bartendern Bella Porcile har tagit fram två veganska drinkar på Amarula Vegan som passar alla oavsett matpreferenser! Dessutom har Gustav Johansson, aka @javligtgott, tagit fram en riktig god vegansk dessert med Amarula Vegan!

Caramarula är en vegansk cocktail som blandar mjuka smaker av kokos, äpple och karamell med krämigheten från Amarula Vegan. En värmande drink som passar att servera nu när det blir allt kallare. Amarula Floral Fruit är en frisk vegansk drink där marulafruktens särskilda smak sammanvävs med toner av kokos, hibiskus och rom för att tillsammans skapa denna lena cocktail. 

Fabian Moraga och Gustav Johansson (mer känd som @javligtgott) från ChouChou har tagit fram en vegansk version av en klassisk dessert, där den laktos- och mejerifri gräddlikören Amarula Vegan är den bärande smaken. En utsökt och enkel dessert som passar perfekt vid bjudningar där gästerna har olika matpreferenser!

Spana in recepten nedan!

Recept: Caramarula

Recept: Caramarula

Du behöver
(2 drinkar):

12 cl Amarula Vegan
8 cl kokosmjölk
12 cl äppelmust
2 cl karamellsirap
riven tonkaböna och muskotnöt

Måtta upp Amarula Vegan, kokosmjölk, karamellsirap och äppelmust i en kastrull. Värm blandningen på låg värme, det får inte börja koka. Häll upp den varma drycken i ett glas och riv över tonkaböna och muskotnöt. Servera drinken varm!

Om du inte ska servera drinken direkt kan du hälla över den varma blandningen i en termos. När det är dags för servering, häll upp den varma drycken i glas och riv över kryddorna.

Nästa bild
Recept: Amarula Floral Fruit

Recept: Amarula Floral Fruit

Du behöver

6 cl Amarula
Vegan 4 cl rom
10 cl hibiskuslemonad
6 cl kokosmjölk
lingonpulver
kokosflingor
Is

Gör så här

Blanda lingonpulver och kokosflingor på en assiett. Häll lite Amarula Vegan på en annan assiett. Doppa först glaskanten i Amarula Vegan och rulla det sedan i blandningen av kokosflingor och lingonpulver. Mät upp Amarula Vegan, rom, hibiskuslemonad, kokosmjölk i en shaker och fyll på med is. Skaka hårt och dubbelsila* upp i glas. Lägg i en isbit. Redo att serveras!

*Dubbelsila innebär att drycken hälls genom två silar innan den når glaset. Exempelvis först genom shakerns sil och sedan genom tesil eller dylikt.

Nästa bild
Recept: Choclate Chip Cookie Sandwich

Recept: Choclate Chip Cookie Sandwich

Du behöver

(15 st)

2 dl Amarula Vegan
2 dl rörsocker
4 dl muscovadosocker
1 tsk salt
1,5 dl smält margarin
1 msk vaniljsocker
7,5 dl glutenfri mjölmix (t ex Fin mix) 5 tsk bakpulver
4 dl chokladpellets
Vegansk vaniljglass

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop alla ingredienser för hand eller i en köksmaskin. Ställ in smeten i kylen i 30 minuter. Rulla bollar stora som Amarula Vegans kork och placera på
en plåt med bakplåtspapper. Baka bollarna i ugnen i ca 8–9 minuter med fläkten på lägsta nivå. 6. Låt kakorna svalna i kylen. Ta fram glassen och låt stå i cirka 10 minuter så att den mjuknar. Blanda sedan i Amarula Vegan i glassen*. Skopa upp glassen och placera mellan två kakor – servera!

*Häll i lite i taget, för att sedan vispa. Glassen ska inte blir för rinnig, utan behöver vara tillräckligt fast för att stå mellan kakorna.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!