Nöje

Vendela Kirsebom: “Jag är tillfreds med att bli äldre”

Vendela Kirsebom, en av 80- och 90-talets stora supermodeller, är inte rädd för att åldras – tvärtom: “Rynkor och levt liv kan vara vackert”, säger hon i en intervju med norska Hjemmet.

Foto: Instagram @vendelaofficial

Vendela Kirsebom, 57, är den norsk-svenska fotomodellen som upptäcktes av Eileen Ford (grundare av modellagenturen Ford Models) redan som trettonåring. Detta skulle bli startskottet på en strålande karriär: med mängder av kampanjer och magasinomslag – däribland Sports Illustrateds ikoniska Swimsuit-nummer från 1993 – i bagaget räknas Kirsebom idag till sin generations supermodeller.

“Man måste acceptera att kroppen förändras”

Hur ser då en före detta supermodell på att åldras i dagens samhälle? I en intervju med Hjemmet berättar Kirsebom om sin inställning:

“Apelsinhud, rynkor och slappa bröst. Vem har bestämt att det är så fult? Vem säger att kvinnor måste se ut som 25-åringar hela livet” frågar hon och fortsätter:

“Vi blir alla äldre. Ingenting kan stoppa det. Kroppen förändras – och det måste man bara acceptera. Men förändring kan också vara vackert. Rynkor och levt liv kan vara vackert. Det handlar mycket om inre frid. Om psyket. Och stolthet.”

Kirsebom – som idag har sitt eget skönhetsmärke, Vendela Beauty – tillägger att hon är “tillfreds” med att bli äldre, något som enligt henne “verkar vara mer accepterat nu än tidigare. Även inom modellbranschen”.

Modellen är numera bosatt i Norge tillsammans med sin make, Petter Pilgaard, 44. Paret träffades under inspelningarna av Farmen kjendis 2016 och gifte sig för två år sedan.

Enligt Kirsebom är maken en av orsakerna till hennes goda självbild:

“Det hjälper förstås också att ha en man som säger till dig varje dag att du är vacker och som frågar om jag är glad i mitt hjärta.”

Foto: Instagram @vendelaofficial

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!