Nöje

Verklighetens “Martha” stämmer Netflix på 170 miljoner dollar efter “Baby Reindeer”

Kvinnan som spekuleras vara inspirationen till rollkaraktären “Martha” i Netflixsucéen “Baby Reindeer” stämmer nu streamingjätten på 170 miljoner dollar. Detta då hon menar att det varit enkelt för tittare att avslöja hennes identitet och att hon blivit utsatt för ärekränkning och försumlighet.

Foto: Netflix

Fiona Harvey heter kvinnan som enligt egen utsago är den verkliga inspirationen till karaktären “Martha” i “Baby Reindeer”. Netflix nya tv-serie har varit en stor snackis under våren och upphovspersonen Richard Gadd, som också spelar huvudrollen, har påtalat att berättelsen är biografisk.

Advokaten Fiona Harvey pekades ut som stalker

Serien bygger på en självbiografisk pjäs med samma namn och handlar om en misslyckad komiker som träffar stalkern Martha när han arbetar som bartender. Tv-serien blev en snabb framgång och det dröjde inte länge innan det började spridas rykten om vem som var den verkliga förlagan till “Martha.” Ganska snabbt pekades advokaten Fiona Harvey ut som Gadds stalker.

Nu har Fiona Harvey valt att stämma streamingjätten för “ärekränkning och försumlighet”, och hon förnekar även många av de handlingar som Martha gör i tv-serien. Hon säger själv att hon blivit utsatt för mängder av trakasserier från personer över hela världen och kräver nu ett skadestånd på 170 miljoner dollar.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!