Nöje

Vi bad Chat GBT om dejtingtips – och blev inte besvikna

Textroboten Chat GBT ska kunna ge svar på allt mellan himmel och jord – men hur bra är den på att ge råd om dejting och relationer? Metro Mode undersöker.

Foto: Unsplash

Möjligheterna med Chat GBT tycks oändliga – hittills har den tacklat allt från juridiktentor till att skriva filmmanus – men frågan är: Kan Chat GBT ge oss användbara råd om dejting?

Vad är Chat GBT?

Chat GBT är en AI-tjänst från det amerikanska företaget Open AI.

Tjänsten består av en så kallad textrobot eller virtuell assistent som har fått läsa in stora mängder information från olika källor på nätet. Den använder sig av datan för att generera texter utifrån enkla direktiv och olika variabler.

Chat GBT interagerar i form av en konversation, vilket enligt Open AI innebär att den kan “besvara följdfrågor, medge sina misstag, ifrågasätta inkorrekta premisser, och avvisa opassande förfrågningar”.

Dejtingtips från Chat GBT

När vi bad Chat GBT om dejtingtips förklarade den först att den inte har någon personlig erfarenhet av dejting, men att den kunde ge oss några “generella råd baserade på vanliga sociala och psykologiska principer”.

Här är ett urval!

Vilket är ditt bästa tips för att dejta online?

1. Var tydlig med vad du vill: Innan du sätter igång, fundera på vad du vill ha ut av ett förhållande. Vill du ha något avslappnat eller något seriöst? Letar du efter en speciell typ av person? Att veta vad du letar efter kan hjälpa dig att filtrera bort inkompatibla partners och hitta personer som letar efter samma sak som du.

2. Skapa en genuin och attraktiv profil: Din profil är din chans att göra ett gott första intryck, så se till att den ger en sann bild av vem du är. Välj några bra bilder som visar din personlighet och skriv en bio som reflekterar dina intressen och vad du söker efter i en relation.

3. Var aktiv. Vänta inte på att folk ska skriva till dig. Ta initiativet och starta konversationer med personer som intresserar dig. Var vänlig, engagerad, och ställ genomtänkta frågor för att lära känna personen bättre.

4. Vad tålmodig: Att hitta rätt partner kan ta tid, så ge inte upp om du inte hittar kärleken direkt. Var öppensinnad och ta dig tid att lära känna personer innan du bestämmer dig för att träffa dem IRL.

5. Var försiktig: Kom ihåg att dejta säkert online. Dela inte med dig av personlig information för tidigt, och träffas alltid på en offentlig plats vid första mötet. Lita på dina instinkter och om du känner dig obekväm med någon, var inte rädd för att blocka eller rapportera dem.

Sammanfattningsvis: Nyckeln till att hitta kärleken på en dejting-app är att vara genuin, tålmodig och aktiv. Var öppensinnad, var dig själv, och ha kul medan du lär känna nya personer.

Hur startar jag ett samtal på en dejting-app på ett bra sätt?

1. Läs deras profil: Innan du startar konversationen, ta dig tid att läsa igenom deras profil. Leta efter gemensamma intressen, hobbys, eller värderingar som du kan använda för att få igång ett samtal.

2. Var originell och kreativ: Undvik allmänna öppningsfraser som är klyschiga och oinspirerande. Försök istället att komma på något originellt och kreativt att säga. Du skulle kunna ställa en fråga om något i deras profil eller kommentera ett gemensamt intresse. Målet är att visa att du är intresserad av att lära känna dem och att du har tagit dig tid att fundera på vad du vill säga i konversationen.

3. Var öppen och positiv: Undvik negativa eller dömande kommentarer. Kom ihåg att du försöker knyta an till den andra personen, så sträva efter en lättsam ton.

4. Använd dig av humor: Lite humor kan vara till stor hjälp för att få igång ett samtal. Om du kan få den andra personen att skratta kan det bryta isen och göra konversationen mer avslappnad och rolig.

5. Undvik att vara för framfusig: Det är viktigt att visa intresse, men undvik att vara för påflugen eller att fälla opassande kommentarer. Respektera den andra personens gränser och var tålmodig medan ni bygger en relation.

Kom ihåg, det allra viktigaste är att vara dig själv och att vara äkta. Var respektfull, vänlig, och visa ett genuint intresse för den andra personen.

Vad är ditt bästa råd gällande dejting i allmänhet?

1. Var dig själv: Var sann mot dig själv och försök inte vara något du inte är för att imponera på andra. Autenticitet är viktigt för att kunna kunna knyta an till andra på ett genuint sätt.

2. Kommunikation är viktigt: Ärlig och öppen kommunikation är grundläggande för att få en relation att fungera. Uttryck dina tankar, känslor och förväntningar klart och tydligt och lyssna aktivt på din partner.

3. Ta det lugnt: Skynda inte på saker och ting utan ta dig tid att lära känna den person som du dejtar. Att lägga grunden för ett förhållande tar tid och ansträngning.

4. Visa respekt: Respektera din partners gränssättningar och val. Behandla dem som du själv skulle vilja bli behandlad.

5. Ha roligt: Att dejta ska vara en rolig upplevelse. Försök att ha kul och njuta av att umgås med den person du är med.

6. Se upp för röda flaggor. Se upp för tecken på kontrollerande, skadliga eller manipulativa beteenden hos din partner. Ignorera inte dessa varningstecken och agera för att skydda dig själv om det behövs.

Slutligen: Kom ihåg att det är okej att göra misstag och lära sig av dem.

Vår bedömning:

Som textroboten själv säger är dess råd generella – med andra ord bidrar de knappast med något som känns nytt eller revolutionerande. Samtidigt är råden onekligen väldigt förnuftiga och vi kan inte kritisera något av dem.

Dessutom var det imponerande att se den hastighet som texten producerades i, och vi är precis lika övertygade som förut att textrobotar en dag kommer ta över våra jobb.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!