Nöje

Vi listar 12 gratisaktiviteter att testa under semestern – i Stockholm

Det behöver faktiskt inte alltid kosta för att smaka. Vare sig du har kickat igång din semester eller inte så finns det mängder av härliga gratisaktiviteter att njuta av i sommar, om helgerna eller varför inte en vardagskväll efter jobbet? Här listar vi de bästa i Stockholm!
 
gratis-aktiviteter-stockholmFoto: Feber.se/Kulturbloggen.se

Här hittar du allt i från intressanta museum, till konserter, utomhusbio, stand up och teater. Alltsammans helt gratis!
 
1. Gratis stadsvandring i Stockholm 

Är du ute efter en aktiv aktivitet så kanske det passar med en stadsvandring? Perfekt för dig som turistar i staden. Free Tour Stockholm bjuder på en gratis stadsvandring på 1,5 timme där ni besöker kända sevärdheter och får lära er mer om huvudstaden.
Free-Walking-Tour-Stockholm
2. Utomhusbio i Rålambshovsparken (vid Skateparken – går inte att missa) 

Missa inte sommarbion har blivit en tradition mellan den 17-21 augusti varje år. Under fem kvällar bjuder Stockholms filmfestival på gratis film under bar himmel i Rålambshovsparken på Kungsholmen och det blir liksom inte mysigare än så här. Bion börjar klockan 18:00 och går att köpa popcorn och annat smått och gott på plats. Årets tema är 70-tal!
 
3. Gratis afterwork med First Friday Hopping

Som är en afterwork med extra allt första fredagen varje månad. Perfekt för dig som vill upptäcka Vasastans gallerier och butiker. Det blir garanterat ett annorlunda fredagsnöje. Här kan du även hoppa på First Fridays inhyrda Hop on Hop of-buss åker runt.
 
4. Gratis musikfestival: Putte i Parken

Passa på att uppleva stämningen i Kungsträdgården på Putte i Parken den 22-24 juli i år då du kan ta ett glas med en vän nynnandes till artister som Bob Hund, Europe, Pernilla Andersson, Sean Banan, Sophie Zelmani, Sten & Stanley, Markollio och många många fler.
 
5. Besök Stockholms Riksdagshus

Och få en gratis rundvandring med guide i Riksdagshuset. Guiden tar med 28 personer per tillfälle och ingen bokning krävs.
 
6. Fira kärleken på Pride-paraden i Stockholm 

Mellan den 25-31 juli bör du befinna dig på Stockholms gator för att uppleva den otroliga stämningen på Skandinaviens största Prideparad. I paraden trängs närmare 60 000 personer och besöks av ca 600.000 personer varje år. Häftiga och mer färgglatt blir det inte.
Pride-festivalen
7. Gratis Stand-up på Söder med The Big Ben Stand up

Skratta så du får ont i magen på puben The Big Ben på Söder. 2016 firar The Big Ben Stand-up 13 årsjubileum. Här mixas kända komiker med rookies. Många har också börjat sin karriär här. Så missa inte chansen att få en gratis skrattkväll. Puben ligger på Folkungagatan 97 och har gratis stand-up på engelska varje torsdag.
 
8. Gå på gratis utomhuskonsert med Kungliga Filharmonikerna

Gärdet är inte bara vackert i sig utan har även en tradition där de Kungliga Filharmonikerna tar ut sina instrument och ger gratiskonsert vid Sjöhistoriska museet. Gillar du klassisk musik så ta med dig något gott och duka upp en filt i parken. Årets solist är Peter Jöback och värd är Kattis Ahlström. När: Söndag 14 augusti klockan 14.00.
DN-konserten_2014-6
9. Gå på Stockholms Kulturfestival – We are Sthlm

Mellan den 16-21 Aug så gör du helt rätt i att besöka Stockholms kulturfestival med mängder av artister och annat skoj på plats. Självklart är det gratis.
 
10. Gå på Parkteatern under juni, juli och augusti

Sedan 1942 har Stockholmarna samlats under sommarmånaderna där de upplevt kultur och konst och traditionen fortsätter på Parkteatern. Här bjuds du som besökare på teater, konserter, dans och cirkus. Det blir ett drygt hundratal föreställningar som spelas under sommaren i Stockholm.
publikbild-parkteatern-
11. Ta en kunglig promenad på Drottningholms slott 

Njut av den harmoniska stämningen på plats i slottsträdgården på Drottningholms slott. Ta en tur längst med vattnet och promenera i den vackra trädgården. Har du tur så får du en skymt av kungafamiljen.
 
12. Gratis museum i Stockholm

Kolla in Nationalmuseum >> Stockholms Medeltidsmuseum >> Strindbergmuseet >> Riksidrottsmuseet >> Vasamuseet Armémuseum >> Sjöhistoriska museet >> Stockholms Stadsmuseum >> Medeltidsmuseet >>
 
LÄS OCKSÅ: Här hittar du 15 smultronställen att besöka i Stockholm – med SL-kortet! 
Källa och mer gratistips hittar du på Ilovestockholm.se

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!