Nöje

Vi listar: 24 filmer från 2018 som klarade bechdeltestet!

Tro det eller ej, men trots att det är 2020 så finns det fortfarande filmer som inte klarar bechdeltestet överhuvudtaget. Men som tur är så finns det några filmer som gör det! Vi har listat 24 filmer från 2018 som har alla rätt.

bechdeltest-2018Foto: Marvel Studios / Warner Bros

Har du sett en film och lagt märke till att den varken innehåller kvinnor som pratar med varandra om något annat än män, eller att filmen inte ens innehåller särskilt många kvinnliga skådespelare? Då är det ett klart och tydligt tecken på att filmen inte klarat bechdeltestet. Testet är till för att visa på hur kvinnor framställs i filmer och i vissa fall kallas det även för “feministtestet för film”.

För att en film ska klara bechdeltestet krävs det att den: 1. innehåller minst två kvinnliga skådespelare, 2. att de kvinnorna pratar med varandra och 3. att de pratar om något annat än män. Det låter kanske inte så svårt, men faktum är att många av de filmer som kommer ut idag inte uppfyller dessa kriterier.

Kraven borde inte vara så svåra att uppfylla, men det är ändå så pass sällsynt att det går att lyfta fram de som faktiskt uppfyller dem. Nedan hittar du 24 filmer som kom ut under 2018 som alla klarar bechdeltestet!

1. Widows

2. To All The Boys I Loved Before

3. Ralphs Breaks The Internet

4. A Star Is Born

5. Black Panther

6. Annihilation

7. Can You Ever Forgive Me?

8. Crazy Rich Asians

9. Hereditary

10. Oceans 8

11. Suspiria

12. BlacKkKlansman

13. The Favourite

14. Roma

15. Dumplin

16. Eight Grade

17. The Spy Who Dumped Me

18. The Meg

19. Rampage

20. Mamma Mia: Here We Go Again!

21. Halloween

22. Creed II

23. Apostle

24. Blockers

Källa: Bustle

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!