Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Vi listar sommarens fräschaste sallader!

Att slänga ihop en snabb fruktsallad är enkelt – men ibland är värt att tänka lite utanför boxen. Genom att blanda ihop en spännande dressing, tillsätta lite vin, citrusfrukter och ost så har man plötsligt en supersallad eller en spännande efterrätt värd att lägga på minnet.

Foto: Today.com

Metro Mode delar med sig av 7 fräscha recept på sallader med smak av citrus och sommar.

Se recepten nedan!

Vattenmelon, blåbär och fetaostsallad.

Vattenmelon, blåbär och fetaostsallad.

Du behöver:

En liten vattenmelon, ta bort skalet och skär i kuber.

500 g Blåbär

150 g Fetaost

3 msk Olivolja

1 msk Citronsaft

½ tsk Citronzest

2  msk Mynta

Salt & svartpeppar.

Gör så här:

Mixa vattenmelon, blåbär och smulad fetaost i en skål.

Addera olivolja, citronsaft, citronzest och mynta. Rör om!

Krydda med salt och peppar efter smak.

Recept: Today

Foto: Nathan Congleton / TODAY

Nästa bild
Citrussallad  med mynta och rödlök

Citrussallad med mynta och rödlök

Du behöver:

1 Rosa grapefrukt

1 Gul grapefrukt

2 Apelsiner

2 Blodapelsiner

1/2 Rödlök, skivad i små ringar

1/2 dl Olivolja

2 msk Färskpressad apelsinjuice

1 msk Vit balsamvinäger

2 tsk Honung

Salt & svartpeppar.

8st Kumquats, skiva tunt och ta bort kärnorna

2 tsk  Färsk mynta

Gör så här:

Riv 1 tsk zest från 1 grapfrukt och 2 tsk zest från apelsinerna.

Använd en vass kniv och skär bort ändarna från grapefrukterna  och apelsinerna. Ställ  grapefrukten på en skärbräda och skär försiktigt bort allt skal. Gör på samma sätt med alla 4 apelsinerna. Skär frukterna till tunna skivor. Ta bort alla kärnor.

Lägg ut alla citruskivorna på ett fat. Alternera färgerna! Strö över rödlöksringarna.

Ta fram en liten skål och mixa ihop  zesten från grapefrukten och apelsinerna.  Häll i olivoljan, apelsinjuicen, vinägern och honungen. Mixa ihop till en vinägrett.  Salta och peppra efter smak.

Ringla vinägretten över citrusfrukterna och rödlöken.

Sprid ut kumquatsen och strössla över myntan. Garnera med limeklyftor och myntablad!

Recept: Today.com

Foto: Today.com

Nästa bild
Tomat och vattenmelonsallad med mozzarella

Tomat och vattenmelonsallad med mozzarella

Du behöver:

4 Tomater i olika färger

3,5 dl Gul vattenmelon, skär i kuber

3,5 dl Röd vattemelon, skär i kuber

350 g Buffelmozzarella

18 Myntablad

12 Basilikablad

1 dl Olivolja

Flingsalt och svartpeppar!

Gör så här:

Blanda tomaterna, vattenmelonen och mozzarellan i en skål.

Strössla över örterna, ringla över olivoljan och krydda med salt och peppar efter smak.

Recept: Today.com

Foto: Today.com

Nästa bild
Vattenmelon, rucola och avocadosallad!

Vattenmelon, rucola och avocadosallad!

150 g Rucolasallad

2 Stora skivor vattenmelon. Ca 2,5 cm breda.

1 Avocado, skär så du får ut sex skivor

100 g Fetaost i kuber

4 – 6 st Myntasjälkar

2-3 msk Olivolja

1 msk Balsamvinäger

1 msk Sherryvinäger

1/2 tsk Cayennepeppar

Flingsalt och svartpeppar

Gör så här

Blanda samman vattenmelonkuberna, rucolasalladen, avocadon och fetaosten i en skål. Lägg upp på en tallrik eller lägg i ett vattenmelonskal som på bilden.

Mixa ihop myntan, olivoljan, balsam och sherry – vinägern och cayennepepparn.

Ringla dressingen över salladen. Njut!

Recept: Today.com

Foto: Nathan Congleton/TODAY

Nästa bild
Citrus och vattenmelonsallad med heta räkor

Citrus och vattenmelonsallad med heta räkor

För salladen behöver du  

7 dl Vattenmelon i kuber.

10 tunt skivade apelsinskivor (ta bort skal och kärnor)

6 limefrukter

10 tunt skivade grapefruktskivor (ta bort skal och kärnor)

2 tsk Agavesirap

1/2 msk Sambal Oelek

1 msk Hackad koriander

2 msk Hackad persilja

För räkorna behöver du

1 kg Skalade räkor

2 msk Honung

1 tsk Paprikapulver

1 tsk Allroundkrydda

1 tsk Vitlökspulver

Salt för avsmakning!

Gör så här

För salladen

Mixa ihop alla ingredienserna i en skål och låt dem marineras.

För räkorna

Blanda räkorna med honungen och kryddorna.

Stek räkorna på medlehög värme tills dem är genomstekta, ca 2 minuter per sida. Smaka av med salt.

Dela upp salladen på fyra tallrikar, toppa med räkorna och servera!

Recept: Today.com

Foto: Nathan Congleton / TODAY

Nästa bild
Somrig fruktsallad med vin och mynta

Somrig fruktsallad med vin och mynta

Du behöver

3 dl Torrt vitt vin

50 g Socker

1/2 Melon – Cantaloupe, dela på hälften, ta bort kärnorna och skär i upp i kuber

200 g Jordgubbar, dela på mitten.

130 g Gröna vindruvor, dela på mitten

1 msk Hackade myntablad

Gör så här

Låt vin och socker koka ihop i en liten kastrull. Rör om tills socket är smält. Koka i ca 2 minuter. Ta bort från värmen.

Dela och blanda ihop melon, jordgubbar, vindruvor och mynta i en stor skål. Häll den varma vin och sockerlagen  över frukterna och ställ i kylen i ca 2 timmar.

Ta fram och servera i fina cocktailglas tillsammans med vaniljglass eller en klick grädde.

Recept: Today.com

Foto: Giada De Laurentiis/Today

Nästa bild
Fräsch fruktsallad med Cointreau och honung

Fräsch fruktsallad med Cointreau och honung

Du behöver

1/2 Melon – Cantaloupe

3 Äpplen, i kuber.

250 g Jordgubbar, skivade

2 st Bananer, skivade

2 dl Färspressad apelsinjuice

5 dl Grapefrukt, i kuber.

4 msk Honung

2 msk Cointreau eller annan apelsinlikör

Gör så här

Häll apelsinjuicen i en skål och blanda i all frukt –  melon, äpplen, vindruvor, jordgubbar och bananer.

Mixa i honungen och apelsinlikören – rör om ordentligt.

Servera och njut!

Recept: Today.com

Foto: Kajakiki / Getty Images

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!