Nöje

Vilken typ av lunchperson är du?

Man brukar säga att det finns två typer av lunchpersoner på alla jobb, en som alltid har med sig matlåda och en som lever på hämtmat. De med matlåda verkar dessutom har en del saker gemensamt, vi berättar vad!

Foto: Pexels/Unsplash

Det finns många fördelar med att ta med sig matlåda till jobbet, inte minst har det flera ekonomiska fördelar. Genom att inspireras av dessa gemensamma nämnare kan du faktiskt öka dina chanser att bli en matlådeperson, även om du inte varit det tidigare!

Planera din matlagning

Det finns olika sätt att planera sina matlådor. Du kan antingen förbereda veckans lådor under helgen, laga en extra portion varje kväll eller förbereda på morgonen. Den sistnämnda är kanske lite väl ambitiös för de flesta. Hitta det sätt som passar din livsstil bäst!

Variera dina matrester

Ett viktigt knep är att lära sig variera sina matrester och sedan förvandla måltiden till något nytt. Med hjälp av tortilla kan grytan bli något annat och gammal pasta kan förvandlas till en sallad, bara fantasin sätter gränser!

Unna dig

Glöm inte att också packa ner något extra gott till när sötsuget slår till. Packa ner lite nötter, bär eller mörk choklad så behöver blodsockret inte åka berg och dalbana under arbetsdagen, men du får ändå nåt gott till kaffet!

Planera en fridag

Det är också viktigt att ge sig själv utrymme att vara lite lat då och då och kunna unna sig en härlig lunchdejt ute. Kanske kan du köpa någon god take away så blir det lättare att motivera sig de övriga dagarna?

Ät inte vid skrivbordet

De flesta har gott av en paus vid lunch. Se till att inte äta vid skrivbordet där jobbuppgifterna gör sig påminda utan byt miljö, ät ute om vädret tillåter eller med en kollega. Kanske kan du passa på att läsa en tidning eller bok under tiden om du sitter ensam?

Källa: Health

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!