Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Vill du spice:a upp årets Hawaii-glögg? Här är 3 recept att bjuda på under julminglet

Varma vindar, surfing och sol, årets glögg med smak av bland annat passionsfrukt och hibiskusblomma för tankarna till varmare breddgrader. Nedan listar vi tre spännande glöggdrinkar att skapa tillsammans med årets glögg – perfekt att bjuda på under julminglet. 

Foton: Unsplash/Systembolaget

Allt började 2003 när Blossa släppte sin första årliga glöggsmak (Pomerans) och sedan har de varje år lanserat en ny smak, något som är väldigt uppskattat i vårt avlånga land. De första åren fokuserade de på smaker inspirerade av den nordiska vintern men sedan åtta år har blickarna riktats åt andra håll i världen. Förra året låg fokus på Italien med Limoncello i centrum, innan det har de bland annat hämtat inspiration från länder som Japan, Indien, England och Sydamerika.

I år valde Blossa att fokusera på varmare breddgrader med fokus på Hawaii med smak av såväl passionsfrukt som kokos, hibiskusblomma och kaffe, något som låter väldigt smakrikt och spännande. Vill du bjuda dina nära och kära på en spännande glöggdrink under årets mingel? Nedan listar vi tre mumsiga drinkar som alla känns både juliga och fräscha. Hoppas det ska smaka!

Sparkling Christmas Mojito

Sparkling Christmas Mojito

Ingredienser

30 ml Blossa Glögg “Aloha”
30 ml Limoncello
90 ml sodavatten

1 bit råsocker
1 kvist mynta
Krossad is

Gör så här: Mortla sönder råsocker. Muddla myntan och häll upp resterande ingredienser i ett glas och fyll upp med krossad is. Rör med en sked. Garnera med mynta.

Nästa bild
Passionerad glöggdrink 

Passionerad glöggdrink 

Ingredienser

75 ml Blossa Glögg “Aloha”
50 ml passionsfrukt
40 ml limesaft
20 ml sockerlag

1 skiva passionsfrukt
Isbitar

Gör så här

1. Blanda ihop alla ingredienser. Fyll upp glaset med is och rör om. Garnera med en passionsfrukt.

Nästa bild
Glögg Spritz

Glögg Spritz

Ingredienser

40 ml Blossa Glögg “Aloha”
80 ml Prosecco
30 ml sodavatten

1 apelsinzest
Isbitar

Gör så här: Häll alla ingredienser i ett vinglas. Fyll upp med riktig med is. Garnera med en apelsinzest.

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!