Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Vinnare hela kändis-Sverige bakar 2022 – Nour El-Refai och Eric Ericson

Nu står det klart: Nour El-Refai och Eric Ericson är vinnarna av “Hela kändis-Sverige bakar” 2022. “Jag kämpade stenhårt med Eric”, säger El-Refai om vinsten.

Foto: TV4/Cmore

Efter en rafflande final där det gällde att baka den godaste Schwartzwaldtårtan – samt montera marsipangrodor – blev det till slut skådespelarna Nour El-Refai och Eric Ericson som tog hem segern i “Hela kändis-Sverige bakar” 2022.  

För Allt om mat berättar Nour El-Refai om hur hon och Ericson förberedde sig för tävlingen:

“Eric kom hem till mig och vi bakade i 3–4 dagar i sträck. Han lärde mig svåra saker som att temperera choklad. Annars bakar jag säkert någon gång i veckan men då är det något jag kan sedan innan som kanelbullar, sådant man kan utantill. Mina bullar blir jättefula men goda. Eric är bättre på att göra vackra bakverk. Men jag är en ambitiös människa. När jag vill göra bra ifrån mig så gör jag mitt bästa. Jag kämpade stenhårt med Eric. Vissa kanske har en fallenhet för bakning men det har inte jag.”

Foto: TV4/Cmore

“Är världens sämsta vinnare”

Ericson, å sin sida, berättar att han alltid velat vara med i programmet. Han lämnade in ett önskemål om att få tävla med El-Refai, som han kände sedan innan:

“[J]ag trodde att vi skulle vara ett bra team. Nour är inte den blygaste violen i buketten utan kan säga till mig på skarpen vilket var bra.”

Med facit i hand kan man konstatera att Ericsons hade rätt – han och El-Refai är ett bra team. Att Ericson dessutom är en tävlingsmänniska gjorde säkerligen inte saken sämre:

“Jag är världens sämsta vinnare och en ännu sämre förlorare så det är klart att det var viktigt. Någonstans är jag nog ändå en tävlingsperson. Men för mig var det en urtöntig prestige och dessutom var jag lite generad också över Elisabeth Johansson och Johan Sörberg och ville visa dem litegrann vad jag kunde. Urlarvigt, haha.”

Källa: Allt om mat

KÖP

Foto: TV4/Cmore

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!