Nöje

Vinnare Sveriges Mästerkock VIP 2022 – Jesper Blomqvist

I årets omgång av Sveriges Mästerkock VIP har vi fått se kändisar som Elsa Billgren, Gudrun Schyman och Kristoffer Triumf röra i grytorna. Men den som till sist tog hem vinsten blev fotbollsstjärnan Jesper Blomqvist.

Foto: TV4

Det är inte första gången Jesper Blomqvist, 48, har lyckan med sig i en tv-tävling. Tidigare har vi kunnat se honom nå framgångar i allt från “Let’s Dance” och “Mästarnas mästare” till “Hela kändis-Sverige bakar.” Innan tävlingen drev han en pizzeria i Stockholm och idag har verksamheten vuxit med annan mat och en italiensk kock. Han hoppas i fortsättningen på att spendera mer tid bakom grytorna i restaurangköket.

“Tuffare att tävla i matlagning”

I “Sveriges Mästerkock VIP” utkämpades finalen mot Karl-Fredrik Gustafsson, 36, med jämna resultat. Men det stod sedan klart att det var den tidigare fotbollsspelaren som tog hem vinsten. Och även om Jesper tidigare vunnit både “Let’s Dance” och “Hela Sverige Bakar” menar han att det var tuffare att tävla i just matlagning. “Att tävla i dans och bakning tog jag lite med glimten i ögat, men det var klart tuffare att tävla i matlagning, eftersom det betyder så mycket för mig. Jag kände att jag verkligen ville vara duktig”, säger han till Expressen efter vinsten.

Förra året var det artisten Eric Gadd som kammade hem vinsten mot The Sounds-sångerskan Maja Ivarsson i finalen. I årets jury satt Leif Mannerström, Mischa Billing och Markus Aujalay. Efter vinsten får vinnaren 100 000 kronor att ge till valfri välgörenhetsorganisation.

Stor grattis till vinsten, Jesper!

Källa: TV4

Foto: TV4

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!