Nöje

Vinnare Sveriges mästerkock VIP 2023 – Carin da Silva

Efter mycket svett och kamp mot klockan i mästerkocksköket blev det Carin da Silva som kammade hem vinsten i årets “Sveriges mästerkock VIP”. Prispengarna skänker hon till Läkarmissionen för att ge fler kvinnor möjlighet till säkra förlossningar.

Foto: TV4

Efter åtta veckors tuffa kamper i mästerkocksköket, med stekspadarna i högsta hugg, har vi kunnat följa årets omgång kändisar när de visar upp sina kulinariska färdigheter. Finalen utkämpandes mellan Carin da Silva och Simon Sköld men efter varsin trerättersmeny blev det Carin som kammade hem vinsten.

Vinnarmenyn utgjordes av en asiatisk råbiff till förrätt, torskrygg med rödvinssås, champinjoner och potatismos till huvudrätt och ugnsrostade päron med mascarponekräm till dessert. Utöver mästerkocksstatyetten får vinnaren även skänka 100 000 kronor till valfri välgörenhetsorganisation och Carin da Silva valde att skänka pengarna till Läkarmissionen och säkra förlossningar. “En säker förlossning på ett sjukhus kostar ungefär 180 svenska kronor, det är ju liksom 555 stycken säkra förlossningar som man hjälper till med. Det känns väldigt fint”, säger hon.

Grattis Carin till vinsten önskar vi på Metro Mode!

Foto: TV4

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!