Nöje

Vinnare Talang 2022 – Aron Eriksson-Aras, 11 år

Nu har vinnaren av Talang 2022 utsetts – den 11-årige sångaren Aron Eriksson-Aras. “Detta är min största dröm”, säger han om vinsten.

Foto: TV4

Konkurrensen var hård men i slutändan blev det den 11-årige sångaren Aron Eriksson-Aras som tog hem segern i årets upplaga av Talang. Eriksson-Aras tog sig direkt till final efter att ha imponerat stort på jurymedlemmen Sarah Dawn Finer i sitt första uppträdande.

Gick direkt till final

Redan vid sångarens första framträdande inför juryn förutspådde Bianca Ingrosso att han skulle gå långt i tävlingen:

“Det här är som att Michael Jackson tio år står här. Jag tror att du kommer bli extremt farlig i den här tävlingen”, sa hon efter att Eriksson-Aras framfört Sam Cookes låt “A change is gonna come”.

“Jag flög ordagrant bakåt för att det var så fruktansvärt bra, vilken stjärna!” sa Dawn Finer, som bestämde sig för att hjälpa Eriksson-Aras genom att trycka på den gyllene knapp som signalerar att en akt går direkt till final.

“Betyder allt”

I fredags var det slutligen dags för finalen, där Aron Eriksson-Aras slog ut sju andra akter – däribland kompositören Stefan Lindström och multikonstnären Peter Åberg – med sitt framförande av Jennifer Hudsons ”And I am telling you”, som han fick stående ovationer för.

“Din röst är en av de bästa i Sverige, inte bara för en elvaåring utan för vem som helst”, sa Dawn Finer efter framförandet. “Det här är en talang som kommer räcka långt längre än Sverige.”

Förutom äran belönades Eriksson-Aras även med prissumman på en halv miljon kronor. I eftersnacket på TV4 play sammanfattade 11-åringen sina känslor kring vinsten:

“Det här betyder allt för mig, detta är min största dröm.”

Källor: TV4, Aftonbladet

Foto: TV4

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!