Nöje

Visste du att Apple-symbolen på din iPhone är en knapp? Så här aktiverar du den!

Visste du att Apple-symbolen på baksidan av din iPhone inte endast fyller en estetisk funktion? Här är knepet för iPhone som många inte känner till!

Foto: Unsplash

Har du en iPhone? Då ska du fortsätta läsa. Det finns nämligen en dold funktion hos den Apple-symbol som pryder baksidan av telefonen – något som vi vågar gissa de flesta inte är medvetna om.

Så använder du Apple-symbolen som en knapp

Funktionen i fråga kallas för “Back Tap” på engelska, alltså “tryck på baksidan”, och introducerades av Apple som en funktion i iOS 14 i september 2020. Den innebär helt enkelt att man kan använda Apple-symbolen som en knapp på iPhone 8 och efterföljande modeller.

Genom att följa instruktionerna nedan kan du snabbt och enkelt börja använda symbolen till att bland annat ta skärmdumpar, växla mellan appar, låsa skärmen, starta Siri, styra volymen eller öppna kameran, allt med hjälp av ett dubbelklick eller trippelklick på Apple-symbolen. Och ja, det ska fungera även med mobilskalet på!

Gör så här:

1. Gå in på Inställningar.

2. Gå in på Tryck under sektionen Fysik och motorik.

3. Scrolla längst ner, och välj på Tryck på baksidan.

4. Där kan du ställa in två olika kommandon – ett om du trycker snabbt två gånger på baksidan, och ett om du i stället trycker tre gånger. Klicka in dig på båda och kolla in vad det finns för funktioner att välja på, och prova det som passar dig bäst!

Källor: New York Post, Femina

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!