Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

“We should ALL be feminists” – se klippet när superkändisarna lyfter jämställdhet

“Vi lär flickor att de kan ha ambitioner, men inte för stora… Att vara framgångsrika, men inte för framgångsrika, för då blir de ett hot mot männen”, säger författaren Chimamanda Ngozi Adichie i sitt välkända TED-talk. Kolla in videon där en rad världskändisar läser utdrag ur det kraftfulla och inspirerande föredraget om varför alla bör vara feminister.  

Foto & källa: Glamour UK

Nicole Kidman, Jennifer Hudson, Amy Poehler, James Corden, Emma Bunton, Alexis Bledel och Winnie Harlow är några av alla stjärnor som syns i brittiska Glamours videoklipp som i skrivande stund har fått drygt 27 500 delningar och över 2,4 miljoner visningar på Facebook. Den starka och slående texten som läses upp är delar ur Chimamanda Ngozi Adichies föreläsning “We should all be feminists” som hon presenterade på TEDxEuston i december 2012.

I det knappt två minuter långa klippet blir vi än en gång påminda om varför jämställdhet är en så viktig fråga att kämpa för.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!