Nöje

“Wednesday”-skådespelare svarar på anklagelser om sexuella övergrepp

Nyligen beslutade sig Wednesday-skådespelaren Percy Hynes White för att svara på de anklagelser om sexuella övergrepp som riktades mot honom för en tid sedan. “Det här är den sortens grundlösa, skadliga påståenden som kan skapa misstro mot offer”, skriver han på Instagram.

Foto: Netflix

Percy Hynes White, känd för sin roll som Xavier Thorpe i Netflix-succén Wednesday, publicerade nyligen ett uttalande i sin story på Instagram där han slog tillbaka mot de rykten om sexuella övergrepp som florerar online sedan en tid tillbaka.

“Skadliga påståenden”

I sitt uttalande kallar Hynes White ryktena för en “kampanj bestående av felaktig information”:

“Tidigare i år startade någon som jag aldrig träffat en kampanj bestående av felaktig information om mig online. På grund av detta har privat information om min familj offentliggjorts, och mina vänner har mottagit dödshot”, skriver han.

Foto: @pecy

Hynes White skriver att gamla bilder av honom och “exempel” från när han gestaltat en karaktär presenterats som “hatiska”.

“Min kompis Jane framställdes felaktigt som ett offer, och hennes försök att berätta sanningen har ignorerats. Hon gav mig tillåtelse att nämna henne i det här meddelandet”, skriver han och betonar att ryktena är falska. “Det här är den sortens grundlösa, skadliga påståenden som kan skapa misstro mot offer.”

Uppstod på Twitter

Enligt Variety uppstod ryktena om sexuella övergrepp i januari då en Twitter-användare påstod att Hynes White hade begått ett sexuellt övergrepp mot henne på en fest i Toronto. Personen hävdade även att skådespelaren påstods ha gjort samma sak mot andra kvinnor.

I inlägget – som publicerades den 18 januari och numera är borttaget – stod det att Hynes White och hans vänner anordnade fester där de gav alkohol och droger till minderåriga flickor för att ha sex med dem.

“Han raggade på, hade sex med, utnyttjade och gav droger till min kompis som var 13/14 vid den tiden”, skrev personen. “Förra gången de hade sex, mig veterligen, var hon 16 och han var 20. Han överföll mig på en av de där festerna när jag var för full, och han har pressat och utnyttjat flera av mina vänner.”

Efter att den första anklagelsen publicerats följde liknande sådana, enligt Variety – och många Wednesday-fans lobbade för att få Hynes White borttagen från serien.

Foto: Netflix

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!