Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Weekendguide: 14 resmål vi vill åka till hösten/vintern 2016

Weekendguide: 14 resmål vi vill åka till hösten/vintern 2016
14 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/09/Dennis-JarvisBudapest.jpg

Budapest

Ungerns huvudstad Budapest består av stadshalvorna Buda och Pest, väster respektive öster om floden Donau. Här trängs historiska byggnader med charmiga hus i pittoreska gränder och vi skulle mer än gärna både möte hösten och våren i staden.

Foto: Flickr: Dennis Jarvis

https://metromode.se/files/2016/09/FinlandApotek-Hjartat.jpg

Finska Lappland

Hur ljuvligt vore det inte med en (eller fler) nätter i den här igloon mitt i den Lappländska skogen i Finland? Här ser du dessutom nästan norrsken varje molnfri dag. Bara det!

Här kan du läsa mer om hotellet. 

https://metromode.se/files/2016/09/Henry-HerkulaIsland.jpg

Island

Island ligger i norra Atlanten mellan Grönland och Färöarna, precis söder om norra polcirkeln och är ett måste att besöka någonting i livet. Med sina varma källor, gejsrar och dramatiska natur är det ett klockrent resmål.

Foto: Flickr: Henry Herkula

https://metromode.se/files/2016/09/kopenhamnNahid-V.jpg

Köpenhamn

Köpenhamn är Danmarks huvudstad och bara en bra bort från Sveriges gränser. Här strosar vi gärna runt i staden eller i Nyhavn och bara njuter av livet – året om!

Här hittar du en hälsoguide till staden!

Foto: Flickr: Nahid V

https://metromode.se/files/2016/09/Michael-Bertulat.Prag_.jpg

Prag

Prag (Tjeckiens huvudstad samt största stad) ligger vackert belägen vid floden Moldau. Här vill vi spana in slott, historiska byggnader och njuta av den vackra arkitekturen i kombination med den goda (och billiga) maten! Glöm inte att Prag är pilsners stad om du har vägarna förbi, och gillar öl.

Foto: Flickr: Michael Bertulat

https://metromode.se/files/2016/09/Moyan-Brenn.jpg

Paris

Paris är Frankrikes huvudstad och en sån där weekend -resa man bara måste ta någonting i livet. Kolla in sevärdheterna, spatsera i de pittoreska små gatorna, ta en varm croissant i solen och strosa intill floden Seine.

Foto: Flickr: Moyan Brenn

https://metromode.se/files/2016/09/ThomasBerlin.jpg

Berlin

Den hippa och härliga staden är det perfekta weekendmålet med shoppingen, Berlinmuren och alla magiska omgivningar. Utelivet är ett måste att testa och hit kan du åka året om.

Foto: Flickr: Thomas

https://metromode.se/files/2016/09/NYCValentin-Stanciu.jpg

New York

New Yorks eller The Big Apple kallas av en anledning för “staden som aldrig sover”. Även om resan är lång (ca 6-7 timmar) så är det lönt att bara ta en weekend till NYC.

Planera in shopping, härliga middagar, kanske en teater eller annan kulturell aktivitet och känn in den magiska pulsen över en drink på en högre takterass.

 

Foto: Flickr: Valentin Stanciu

https://metromode.se/files/2016/09/Pedro-SzekelyLondon.jpg

London

Storbritanniens huvudstad London är liksom många av de andra städerna ett måste att besöka någon gång i livet. Det passar att åka hit året om men vi älskar tiden runt jul så utsmyckningarna lyser upp hela staden.

Foto: Flickr: Pedro Szekely

https://metromode.se/files/2016/09/osloMoyan-Brenn.jpg

Oslo

Grannlandet Norges huvudstad bjuder in till en mysig starstadsweekend med diverse sevärdheter, god mat och härlig atmosfär.

Foto: Flickr: Moyan Brenn

https://metromode.se/files/2016/09/PROMoyan-BrennAmsterdam.jpg

Amsterdam

Nederländernas huvudstad har över 50 museer att spana in. Här är även Anne Franks hus som borde vara ett självklart stopp på den här resan. Staden är känd för alla sina kanaler och här gör du rätt i att cykla runt och upptäcka de charmiga små gatorna.

Foto: Flickr: Moyan Brenn

https://metromode.se/files/2016/09/StockholmHector-Melo-A..jpg

Stockholm

Stockholm är inte bara Sveriges huvudstad utan även en av världens vackraste städer beläget vid Mälaren som ramar in hela stadskärnan. Staden bjuder på bra shopping, god mat, hett uteliv och vackra vyer – vart du än går!

Foto: Flickr: Hector Melo A

https://metromode.se/files/2016/09/svalbarHeather-Thorkelson.jpg

Svalbard

Isbjörnarnas rike bjuder in till dramatisk natur och äventyr utöver det vanliga bara några timmar bort med flyg.

Här hittar du en reseguide på allt du behöver veta inför resan till Svalbard. 

Foto: Flickr: Heather Thorkelson

https://metromode.se/files/2016/09/Dennis-van-Zuijlekomriga.jpg

Krakow

Kraków är en stad i Lillpolens vojvodskap i regionen Galizien ca 30 mil söder om huvudstaden Warszawa.

Här kan du strosa bland de vackra gatorna och njuta av riktigt bra priser.

Foto: Flickr: Dennis van Zuijlekomriga

Snart kommer vi vare sig vi vill eller inte behöva släppa taget om sommaren för att lämna plats åt hösten. Medan vi gör oss redo för att möte den något kallare och mörkare årstiden planerar vi mer än gärna en weekendresa.
 
I bland är tre till fem dagar allt vi behöver för att bunkra upp med ny energi för ett bra tag framöver. Här listar vi 14 drömmiga weekend-resmål som vi mer än gärna spanar in hösten/vintern 2016.
 
Foto: Flickr

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!