Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

WHO räddar julen: Tomten är gammal och i riskgrupp – men immun mot viruset

Coronavirusets framfart över världen har oroat många, och den senaste tiden har även barn funderat på hur tomten faktiskt ska kunna besöka dem runtom i världen. Men nu i veckan kom Världshälsoorganisationen med lugnande besked.

Foto: Nordpolen Inc./Unsplash

World Health Organisation (WHO) håller varje vecka pressträffar för att dela med sig av de senaste uppdateringarna om Covid-19. Under måndagens pressträff kom det dock lite oväntad information från Dr. Maria van Kerkhove, som enligt SVT är WHO:s expert på Covid-19.

En mexikansk journalist tog upp att många barn i Mexiko inte har kunnat gå till skolan, trots att barer och annat har öppnat, och att många barn har lidit under året. Nu, berättade hon, så är många barn oroliga över om tomten kommer att kunna komma hem till dem eftersom han både är väldigt gammal och överviktig. En oro vi även sett hos svenska barn, till exempel hos vårt nya favoritkonto Sveriges roligaste barn:

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sveriges Roligaste Barn (@sverigesroligastebarn)


Dr. Maria van Kerkhove tackade för den viktiga frågan och berättade att WHO haft ett samtal med tomten, som faktiskt är immun mot covid-19. Både han och tomtemor försäkrar att de mår bra och van Kerkhove berättade att världsledare runtom i världen har lättat på sina restriktioner för just tomten så att han kommer att kunna ta sig in och ut deras luftrum utan problem. Hon påpekade dock att det är viktigt att hålla distansen även till tomten – samt att lyssna på sina föräldrar och vårdnadshavare.

Skönt att höra, tycker även vi på Metro Mode!

Om du vill se klippet så hittar du hela presskonferensen från 14 december 2020 här – spola fram till 23.30 in i presskonferensen. 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!