Nöje

Whoopi Goldberg avstängd från show efter uttalanden om Förintelsen

Efter uttalanden om Förintelsen har Whoopi Goldberg nu blivit avstängd från sin show The View. “Jag accepterar det, och jag gjorde det mot mig själv”, säger Goldberg om händelsen.

Foto: ABC

Det var i måndags som Whoopi Goldberg i programmet The View sa att Förintelsen inte handlade om ras. Bland annat hävdade hon att Förintelsen handlade om omänsklighet och menade att det rörde sig om “två vita folkgrupper”.

Stängs av i två veckor

“Detta är vita människor som gör det mot vita människor, så ni bråkar med varandra”, sa Goldberg, som strax därefter avbröts av ett reklamavbrott.

Flera judiska grupper menar att Whoopis kommentarer – som handlar om det massmord av judar som ägde rum under andra världskriget då nazisterna dödade sex miljoner judar, eftersom de ansågs vara av en underlägsen ras – är farliga, särskilt med tanke på att antisemitism ökar globalt sett.

På tisdagkvällen gick ABC News ut med att Goldberg skulle bli avstängd i två veckor för sina “felaktiga och sårande kommentarer”:

“Whoopi har bett om ursäkt, men jag har bett henne att ta sig tid för att reflektera och lära sig om den påverkan hennes kommenterar har haft”, sa Kim Godwin, ordförande för ABC News.

Bad om ursäkt i tv

I en intervju med Stephen Colbert i The Late Show sa Goldberg att hon, som en svart person, ser på rasism som något som är baserat på hudfärg, men att hon insett att alla inte ser på saken på samma sätt. “Jag fattar. Folk är arga”, sa hon. “Jag accepterar det, och jag gjorde det mot mig själv.”

Goldberg har även bett om ursäkt för sina uttalanden i The View:

“Jag sa något som jag känner att jag har ett ansvar för att inte lämna outforskat eftersom mina ord sårade så många, vilket aldrig var min avsikt. Och nu förstår jag varför, och för det är jag djupt, djupt tacksam, för informationen jag fick var till stor hjälp och hjälpte mig att förstå några olika saker.”

Källa: The New York Times

Foto: Twitter

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!