Nöje

Will Smith avstängd från Oscarsgalan i tio år

Efter Oscarsdramat har skådespelaren Will Smith nu portats från galan i ett decennium. Beslutet togs av Oscarsakademin, som kallar Smiths beteende “oacceptabelt och farligt” i ett offentligt uttalande.

Foto: Skärmpdump

Under fredagen beslutade Oscarsakademin att Will Smith ska stängas av från Oscarsgalan under de kommande tio åren, detta efter att han slagit till komikern Chris Rock på scen på grund av ett skämt riktat mot Smiths fru, Jada Pinkett Smith.

Tackade Chris Rock

I ett uttalande skriver akademin att årets gala “överskuggades av det oacceptabla och farliga beteende som Mr Smith uppvisade på scen.”

Akademin skrev att avstämningen sker i syftet att “återställa tron på akademin”, samt bad om ursäkt för att de inte hanterade situationen på rätt sätt, något de menar beror på att de varit “oförberedda på det som aldrig tidigare skett”.

De tackade även Chris Rock för att han “behöll lugnet under extraordinära omständigheter.”

Filmprojekt pausade efter händelsen

Will Smith avgick från akademin innan beslutet fattades, vilket innebär att han inte kommer kunna rösta för framtida Oscars. I ett uttalande har han sagt att han har “svikit akademins tillit” och att han till fullo accepterar alla konsekvenser för sitt beteende.

Smith har tidigare även bett om ursäkt till Chris Rock i ett uttalande på Instagram, där han bland annat skrev:

“Jag vill offentligt be dig om ursäkt, Chris. Jag gick över gränsen och jag hade fel. Jag skäms och mina handlingar återspeglade inte den man jag vill vara.”

Utöver avstängningen från akademin har både Sony och Netflix pausat sina projekt med Smith.

Källa: BBC News

Foto: Skärmdump

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!