Nöje

Will Smith öppnar upp om skandalen på Oscarsgalan: “Undertryckt ilska”

Will Smith har inte gjort en enda intervju sedan Oscarsgalan tidigare i år, då han gav upphov till en skandal när han slog till Chris Rock mitt under galan. Nu har Smith för första gången öppnat upp om händelsen i en intervju i The Daily Show.

Foto: Instagram @willsmith/Skärmdump

Oscarsgalan 2022 präglades av en skandal som Hollywood förmodligen sent kommer glömma: mitt under galan gick Will Smith upp på scen och slog till komikern Chris Rock efter att denne hade riktat ett skämt mot Smiths fru, Jada Pinkett Smith.

Trots sitt uppträdande tilläts Smith att stanna kvar på galan, där han senare tilldelades priset för bästa manliga huvudroll. Kort därefter beslutade Oscarsakademin sig för att porta Smith från Oscarsgalan under de kommande tio åren. Samtidigt bad de om ursäkt för att ha hanterat situationen på ett felaktigt sätt, något de menade berodde på att de varit “oförberedda på det som aldrig tidigare skett”.

“Jag tappade det”

Smith har offentligt bett Chris Rock om ursäkt ett flertal gånger efter händelsen, men han har inte låtit sig intervjuas om saken – fram tills nu. När skådespelaren medverkade i The Daily Show under måndagen öppnade han upp om skandalen för programledaren Trevor Noah:

“Det var en fruktansvärd kväll”, sa han. “Det finns många nyanser och komplexiteter kring det men i slutändan så tappade jag det, helt enkelt.

Rocks skämt handlade om Jada Pinkett-Smiths kortklippta frisyr, vilken kommer sig av att hon lider av alopeci sedan några år tillbaka. Men hustruns tillstånd var inte den enda bakomliggande orsaken till Smiths utbrott, enligt honom själv:

“Det [berodde på] många saker: det var den lilla pojken som såg sin pappa slå sin mamma, du vet. Allt det där bara bubblade upp i det ögonblicket. Det är inte den personen jag vill vara”, sa han. “Det var en ilska som hade tryckts undan väldigt länge.”

Källa: ET

Foto: Instagram @willsmith/Skärmdump

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!