Nöje

Winona Ryder och Vanessa Paradis uttalanden om exet Johnny Depp

I rättegången mellan Johnny Depp och tidningen The Sun 2020 var Depps ex Vanessa Paradis och Winona Ryder två av vittnena – och båda hävdade att Depp aldrig varit våldsam mot dem. “Jag blev helt chockad, förvirrad och upprörd när jag hörde om anklagelserna mot honom”, löd Ryders uttalande.

Foto: Instagram @lilyrose_depp/Twitter @winonaryder

Rättegången mellan exmakarna Johnny Depp och Amber Heard påbörjades i Fairfax, Virginia i USA den 11 april och kommer pågå till slutet av maj.

Bakgrunden till rättegången är att Depp vill rentvå sitt namn efter en krönika som Heard skrev i The Washington Post 2018 där hon sade sig ha varit ett offer för våld i nära relationer. Även om Depps namn inte stod med i texten anser skådespelaren att hans rykte och karriär har tagit skada av den.

Depp stämmer därför Heard på 50 miljoner dollar för förtal, medan hon stämmer honom på 100 miljoner dollar.

Kallades för hustrumisshandlare

Men tvisterna mellan Depp och Heard går längre tillbaka än så: redan 2016, i samband med parets skilsmässa, anklagade Heard sin exmake för att ha varit våldsam mot henne under deras äktenskap.

2020 var Heard dessutom huvudvittne i rättegången mellan Depp och den brittiska tidningen The Sun. Depp stämde tidningen efter att de en artikel kallat honom för hustrumisshandlare. The Sun vann i rätten, då domaren ansåg att Depp hade fått Heard att “frukta för sitt liv”.

Under rättegången 2020 uttalade sig två av Depps ex, Winona Ryder och Vanessa Paradis, om hans karaktär – och båda vittnade om att Depp aldrig varit våldsam mot dem.

Winona Ryder: “chockad när jag hörde om anklagelserna”

Ryder och Depp var tillsammans mellan 1989 och 1993. Hon berättade att anklagelserna mot Depp hade chockat henne:

“Jag förstår att det är väldigt viktigt att jag uttalar mig om min egen upplevelse, eftersom jag uppenbarligen inte var där under hans äktenskap med Amber, men, utifrån min upplevelse, som var så väldigt annorlunda, var jag helt chockad, förvirrad och upprörd när jag hörde om anklagelserna mot honom.”

Ryder fortsatte:

“Idén att han skulle vara en otroligt våldsam person är vitt skild från den Johnny som jag kände och älskade. Jag kan inte förstå här anklagelserna. Han var aldrig, aldrig våldsam mot mig. Jag har aldrig sett honom vara våldsam mot någon. Jag ser honom, ärligt talat, som en väldigt god person – en otroligt kärleksfull, extremt omtänksam person som var så beskyddande mot mig och de han älskar, och jag kände mig väldigt, väldigt trygg med honom.”

“Jag vill inte kalla någon för lögnare men med tanke på min upplevelse av Johnny är det omöjligt att tro att sådana fruktansvärda anklagelser kan vara sanna. Det är extremt upprörande, med tanke på hur väl jag känner honom”, avslutade hon.

Vanessa Paradis: “Liknar inte alls den Johnny jag känt”

Även Vanessa Paradis, som var tillsammans med Depp 1998-2012 och är mamma till hans barn Lily-Rose och Jack, uttalade sig i rättegången 2020.

Paradis berättade att hon alltid har “sett Johnny som en snäll, uppmärksam, generös och icke-våldsam person och pappa.”

Hon menade även att Heards beskrivning av Depp “inte alls liknande den äkta Johnny som jag har känt, och av min personliga upplevelse under många år kan jag säga att han aldrig var våldsam eller kränkande mot mig.”

Paradis skrev även: “Jag har sett att de här skandalösa uttalandena har varit väldigt upprörande, och även har skadat hans karriär, eftersom folk tyvärr har trott på dessa falska uppgifter.”

Källor: Insider, Vox

Foto: Instagram @lilyrose_depp/Twitter @winonaryder

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!