Nöje

WOW! Fashion Week New York kickar igång med en normbrytande visning

New York Fashion Week är igång och den kunde inte ha börjat på ett bättre sätt när modeföretaget 11 Honoré äntrade catwalken. Men det var inte själva kläderna som var i fokus, utan storlekarna på dem.

Foto: TT

Modeföretaget 11 Honoré, som säljer designkläder i storlekar som är mer sällsynta på marknaden, kickade igår igång New York Fashion Week med en riktig pang-show. Skådespelerskan Laverne Cox, känd från bland annat Orange Is The New Black, inledde showen till publikens stora förtjusning. “Det är häpnadsväckande att ingen har skapat kläder för dessa kvinnor,” säger Laverne Cox.

Även fast nästan 70 procent av alla kvinnor i USA har storlek 44 och uppåt, så designar inte de stora modeföretagen kläder i dessa storlekar. Trots detta är Adam Lippes, en av modedesignerna bakom kläderna på visningen, hoppfull och hoppas att 11 Honoré’s visning bidrar till en förändring.

“Förhoppningsvis startar vi en konversation genom den här modevisningen som håller i sig hela veckan,” säger Adam Lippes.

Totalt gick nära 40 modeller på catwalken i olika designkläder, alla i storlekar från 40 och uppåt. Tillsammans avslutade de showen i ett konfettiregn till tonerna av publikens jubel.

“Människor är färdiga med att inte bli inkluderade,” säger Laverne Cox.

Källa: Business of Fashion

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!