Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Zara Larsson delar nu öppet med sig om sin svåra PMDS

Zara Larsson öppnar nu upp sig om sin svåra PMDS. I ett inlägg på Instagram Story delar hon en bild på sig själv i tårar och skriver om hur symtomen påverkar hennes liv. 

Foto: TT

Världsartisten Zara Larsson, 21, delade nyligen öppet och ärligt med sig om sina svåra symtom på sin Instagram Story. Hon berättar där att hon lider av PMDS, premenstruellt dysforiskt syndrom, som är en svårare form av PMS.

”I mitt vardagliga liv (inte dagarna innan min mens) är jag en glad tjej, men min PMDS förstör mig och jag kan inte kontrollera mina känslor. Jag kan inte ens stå upp en sekund innan jag bäddar ner mig som en burrito i sängen på grund av ångest. Men förhoppningsvis får jag medicin utskriven snart”, skriver hon och fortsätter:

”Jag blir så känslig och ledsen. Så så så ledsen. Det känns som att alla attackerar mig.”

PMS är vanligt bland kvinnor i fertil ålder och innebär att du lider av humörsvängningar dagarna innan mens. Upp till 30 procent lider av symptomen. Den svårare formen, PMDS, drabbar 3-5 procent och påverkar tillvaron mycket. Symtomen är oftast psykiska och liknar en depression eller ångest där många drar sig undan från sociala sammanhang. Besvären försvinner nästan genast när mensen kommer igång.

Zara Larsson skriver att hon under dessa stunder raderar inlägg på Twitter. Hon säger att hon nu delar med sig av sin sjukdom för att visa andra att det är okej att visa sig sårbar.

”I vanliga fall kan jag klara av det, men jag ser inte ljuset i tunneln dessa dagar och det är löjlig att jag tvingas gå igenom detta varje månad. Jag postar detta för att ni ska förstå att det är okej att gråta och vara ärlig med hur man känner.”

Hon avslutar med att skriva att hon kommer ta några dagars paus från sociala medier. Hon skriver att hon kommer tillbaka när hon känner sig som sig själv igen.

Källa: 1177, Expressen

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!