Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Zendaya svarar på kritiken gällande hur drogberoende framställs i Euphoria

Den populära serien “Euphoria” tar upp tunga ämnen som mental ohälsa och drogberoende. Nu anser utbildningsprogrammet D.A.R.E. att sättet som drogberoende porträtteras i serien är potentiellt skadligt för unga.

Foto: HBO Max

“Det är olyckligt att HBO, sociala medier, recensenter av tv-serier och reklam har valt att kalla programmet som ‘banbrytande’, snarare än att inse de potentiellt negativa konsekvenserna för barn i skolåldern som idag står inför risker och psykiska utmaningar som saknar motstycke”, står det i uttalandet.

D.A.R.E. står för Drug Abuse Resistance Education och är ett utbildningsprogram som syftar till att förhindra användning av kontrollerade droger, medlemskap i gäng och våldsamt beteende. Efter att säsong två av den hyllade serien “Euphoria” kom ut har utbildningsprogrammet känt sig manade att offentligt kommentera handlingen i serien:

I samband med uttalandet har D.A.R.E. sagt att de skulle vilja diskutera sina farhågor med representanter från serien. Men en av de som inte anser att seriens budskap är negativt är skådespelerskan Zendaya.

“Är inte en moralisk berättelse”

Zendaya spelar karaktären Rue, som i serien brottas med ett drogberoende. Hon menar att handlingen i “Euphoria” inte ska vara en förebild för tittarna:

“Serien är inte på något sätt en moralisk berättelse för att visa människor hur de borde leva sina liv eller vad de borde göra”, sa hon till Entertainment Weekly förra veckan.

“Känslan bakom ‘Euphoria’, eller det vi har försökt göra med den, är att förhoppningsvis hjälpa människor att känna sig lite mindre ensamma i sina upplevelser och sin smärta. Och kanske få dem att känna att de inte är de enda som går igenom det som de går igenom.”

Inför premiären av säsong två passade skådespelerskan dessutom på att lägga upp en så kallad trigger-varning på Instagram:

“Jag vet att jag har sagt det här förut, men jag vill ännu en gång säga att Euphoria riktar sig till en mogen publik. Den här säsongen är djupt känslosam och handlar om ämnen som kan vara triggande och svåra att titta på.”

Källa: Today

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!