Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

10 vanliga misstag vi ALLA gör när vi fixar våra ögonbryn

Ögonbrynen har den senaste tiden blivit vår kanske viktigaste accessoar. Vi är har väl aldrig varit så måna om våra bryn som vi är nu.  Med det kommer det även en del misstag vi kanske gör. Här hittar du misstagen vi gärna vill undvika men som vi ändå gör.

Foto: Instagram/ @oliviaandalice/ @iandijewellery

 

Ett par fina bryn kan verkligen göra en look och lyfta ett ansikte, men ett par slarvigt plockade bryn eller för kraftigt ifyllda bryn kan nästan göra motsatsen. Vi har nog alla någon gång gått loss med pincetten utan att riktigt vetat vad vi hållit på med eller fyllt i brynen med en alldeles för mörk penna. Vissa vanor sitter kanske i från förr och kanske har vi fortsatt göra samma misstag som vi gjorde då. Vi har samlat 10 saker vi absolut inte ska göra när vi plockar eller sminkar våra bryn.

Läs även:
Serum som verkligen gör skillnad för din hy! Här är de mest hyllade.

Bäst i test! Metro Mode testar och utser den bästa concealern.

Bästa mascaran! 16 vinnande mascaror i alla prisklasser!

Bäst i test! 7 vårdande ansiktsoljor.

10 skönhetsknep som underlättar ditt liv.

1. Plockar för ofta KÖP

1. Plockar för ofta

Ett vanligt fel många gör är att man plockar ögonbrynen alldeles för ofta. Man är så rädd för att ha oplockade ögonbryn så man plockar några strån varje dag. Vi behöver faktiskt inte plocka våra bryn varje dag för att de ska se bra ut. När du plockar ofta kan du råka plocka bort hårstrån som faktiskt behövs för formen på ditt ögonbryn. Så låt bli pincetten och plocka dem ungefär var tredje vecka. Det räcker faktiskt och när du plockar mer sällan så kommer du inte längre störas av små hårstrån.

Tweezerman. Pris: 189 kronor. 

KÖP

Nästa bild
2. Använder en förstorande spegel KÖP

2. Använder en förstorande spegel

Många tycker att det är svårt att se i en vanlig spegel och använder en mindre förstorande spegel istället. När du tittar i en förstorande spegel när du plockar dina bryn så är risken stor att du plockar alldeles för mycket. Du får nämligen ingen övergripande bild av hur ditt ögonbryn ser ut. Så ta ner spegeln och använd en vanlig spegel, se till att ha bra ljus om du tycker det är svårt att se.

Anastasia Beverly Hills. Pris: 270 kronor.

KÖP

Nästa bild
3. Plockar flera strån på samma gång KÖP

3. Plockar flera strån på samma gång

Vi är nog många som gärna skyndar på när vi plockar våra ögonbryn och tar flera strån på en gång. Detta är ett vanligt misstag och när vi försöker vara effektiva så kan det lätt bli fel. Ta istället tid på dig och välj noga ut de strån som ska plockas.

Isadora. Pris: 109 kronor. 

KÖP

Nästa bild
4. Försöker matcha ögonbrynsfärgen med hårfärgen KÖP

4. Försöker matcha ögonbrynsfärgen med hårfärgen

Många gör misstaget att färga ögonbrynen efter vilken hårfärg de har, det ser rätt onaturligt och märkligt ut. En regel är att blondiner ska ha någon nyans mörkare ögonbryn och brunetter ska ha någon nyans ljusare.

Anastasia. Pris: 220 kronor. 

KÖP

Nästa bild
5. Plockar för mycket mellan ögonbrynen KÖP

5. Plockar för mycket mellan ögonbrynen

I rädsla för att ögonbrynen ska växa ihop till ett unibrow så plockar många för mycket mellan brynen. Glappet mellan brynen blir onaturligt stort och det ser märkligt ut. Sätt en penna eller pensel vid din näsvinge, då får du det perfekta avståndet mellan brynen. Håll dig till det och plocka aldrig mer än det.

NYX Professional Makeup. Pris: 99 kronor.

KÖP

Nästa bild
6. Försöker göra ögonbrynen identiska KÖP

6. Försöker göra ögonbrynen identiska

Naturen är tyvärr inte så bra på att vara symmetrisk och dina ögonbryn ser olika ut för att de är olika. Därför ska du inte anstränga dig att försöka göra dem identiska, du kommer förmodligen bara få ett överplockat bryn och ett som ser bra ut. Följ ögonbrynets naturliga form och håll dig till den.

Benefit Cosmetics. Pris: 349 kronor. 

KÖP

Nästa bild
7. Fyller i ögonbrynen för hårt KÖP

7. Fyller i ögonbrynen för hårt

Ett vanligt misstag är att vi trycker för hårt med pennan och målar alldeles för kraftiga bryn. Ögonbrynen ser då onaturliga och påmålade ut. Var lätt på handen och måla endast på hårstråna. Du får ett mjukare och ett mer naturligt uttryck i ansiktet om du målar på färgen istället för att trycka på den.

Milk Makeup. Pris: 249 kronor. 

KÖP

Nästa bild
8. Målar ögonbrynen före resten av sminket KÖP

8. Målar ögonbrynen före resten av sminket

Det är svårt att se exakt hur mörka dina ögonbryn ska vara innan du applicerat din foundation och ögonskugga. Då är risken att brynen blir för ljusa och odefinerade. Det kommer förmodligen också bli svårare att få på din foundation utan att kladda på brynen.

Ögonbrynsolja, Maria Åkerberg. Pris: 129 kronor. 

KÖP

Nästa bild
9. Struntar i att använda ögonbrynsgel KÖP

9. Struntar i att använda ögonbrynsgel

Att spendera mycket tid på att få till ett par snygga bryn är nästan slöseri om färgen och formen inte kommer hålla hela dagen. Ta som vana att avsluta din ögonbrynsritual med att applicera en genomskinlig gel, förutom att det håller bättre så ser ögonbrynen fylligare ut.

Nyx. Pris: 85 kronor.

KÖP

Nästa bild
10. Skuggar inte ögonbrynen KÖP

10. Skuggar inte ögonbrynen

Det här hänger ihop med punkt nummer 7. När du har fyllt i dina bryn får du inte glömma att skugga dem. Ett par bryn med kraftiga kanter ser onaturliga ut. Tänk på hur ditt bryn ser ut utan smink, det är förmodligen ljusare och glesare längst fram och mörkast i mitten. Ditt bryn ska se naturligt ut, du ska bara bättra på dess naturliga form och inte modelera om det.

IT Cosmetics. Pris: 270 kronor.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!