Skönhet

3 sminktips för att se yngre och piggare ut

Vem vill inte se ung och pigg ut? Här visar influencern Cortney Spencer tre enkla sminktips som har en rent föryngrande verkan!

Skärmdump: TikTok @cortneyspencer0

TikTok är en riktig guldgruva för smarta sminktips och en av de som gärna delar med sig av råd gällande makeup och skönhet på plattformen är influencern Cortney Spencer.

En av hennes mest populära videor har 4,8 miljoner visningar och innehåller knep för hur man gör för att se yngre ut – samt vilka metoder man helst ska undvika.

Här tar vi en titt på Courtney Spencers bästa sminktips för mogen hy, från concealer till contouring och rouge.

Så applicerar du concealer på mogen hy

Att applicera concealer i en triangel under ögat är en populär metod men tyvärr är den inte att rekommendera för mogen hy, eftersom metoden resulterar i för mycket produkt på den relativt snabbt åldrande huden under ögat.

Istället ger Spencer tipset att applicera lite concealer på båda sidor av ögat – i ögonvrån respektive utkanten av ögat – vilket både täcker mörka partier och ger ansiktet ett “lyft”.

Contouring för mogen hy

När det kommer till contouring menar Spencer att många applicerar produkten för långt ned på kinden. Istället rekommenderar hon att pressa in produkten med en borste strax under kindbenet och sedan sudda ut den mot tinningen.

Applicering av rouge på mogen hy

Slutligen berättar Spencer att den bästa placeringen för rouge inte är där kinden är som rundast, utan strax ovanför området där hon precis applicerat sin contouring – alltså uppe på kindbenet. Spana in Cortneys knep i videon nedan!

@cortneyspencer0 3 makeup mistakes that are aging you! 😳 (nobody wants that!) #fyp #midsizemama #makeupmistakes #teacher #makeupcoach #highlightandcontour #easymakeup #makeuptips #momtok #over30 #agingskin ♬ original sound – Cortney Spencer

Källa: The Sun

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!