Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

8 anledningar till varför frisör är världens bästa yrke

hair4

De flesta har förmodligen någon gång drömt om att bli frisör. Inte nog med att man får klippa, färga och styla olika spännande hår, man får dessutom träffa massor av människor och har oändligt med jobbmöjligheter. Nedan listar vi 8 anledningar till varför frisör är världens bästa yrke.

1. Du slipper ta med jobbet hem

Många kontorsjobb kräver att du jobbar och sliter på din fritid. Men eftersom ditt arbete är koncentrerat till salongen är det i stort sett omöjligt att ta med jobbet hem om du är frisör – i alla fall själva klippningen.

2. Du kan jobba varsomhelst i världen

Frisöryrket finns överallt och även om hårmodet skiljer sig är hantverket i grunden detsamma. På många salonger runtom i världen går det dessutom utmärkt att tala engelska. Det gör att frisör är ett perfekt yrke för den som vill ha möjlighet att bo och jobba utomlands.
 

3. Enkelt att starta eget

Många andra jobb kräver att du skaffar egna lokaler om du vill starta eget. Som frisör kan du hyra en stol på en salong och bestämma precis hur och när du vill jobba. Om du tröttnar på att vara egen går det att ta anställning igen – och om det går riktigt bra kanske du öppnar din egen salong.

4. En stabil arbetsmarknad

Hår växer – oavsett konjunktur. Därför är också frisöryrket relativt okänsligt för upp- och nedgångar jämfört med andra yrken.

5. Det är kreativt

En frisör är en kreatör – ibland till och med en konstnär. Det här är ett yrke där du verkligen får utlopp för din fantasi. Om du är duktig hänger du med i trenderna – om du är riktigt duktig är du med och skapar dem.

6. Du slipper tråkiga kontor

Frisörsalonger är ofta belägna i områden där mycket människor rör sig och med stora fönster mot gatan. Med andra ord – du slipper tråkiga kontorsbyggnader eller industriområden i utkanten av stan. Det gör också att utbudet av annan shopping, matställen och nöjen är nära ditt jobb.

7. Det är varierande

Det finns lika många hår som det finns människor på jorden – dessutom kommer och går trender från säsong till säsong. Det gör att en nyfiken frisör kan växa och utvecklas under hela karriären utan att någonsin känna att jobbet blir tråkigt.

8. Utbildningen är praktisk

Visst behöver du läsa dig till vissa saker – men det mesta sitter i fingrarna. Därför är också frisörutbildningar väldigt praktiskt inriktade och uppbyggda så att du stegvis närmar dig yrket under utbildningen. Perfekt för dig som vill vara på fötterna och inte sitta med näsan i en bok.
Är du sugen på att sadla om och satsa på frisöryrket?

Foto: REX Features

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!