Skönhet

Apotek Hjärtat inför åldersgräns på vissa hudvårdsprodukter

Den senaste tiden har det faktum att barn lägger stora pengar på avancerad hudvård blivit mycket uppmärksammat, och häromdagen meddelade hudvårdsföretaget Mantle att de inför åldersgräns på sina produkter. Nu inför även Apotek Hjärtat en åldersgräns på det de kallar “avancerade hudvårdsprodukter”.

Foto: Pressbild

Apotek Hjärtat inför nu en åldersgräns på 15 år för det de kallar “avancerad hudvård”. Detta efter att det rapporterats allt mer om en växande trend på sociala medier bland barn där dessa uppmuntras att använda hudvård för att minska rynkor och få en jämnare hudton. “Det kan vara svårt för barn att värdera både effekten och potentiella konsekvenser av avancerade hudvårdsprodukter. Åldersgränsen ger oss möjlighet att ge råd om sunda hudvårdsrutiner utifrån behov, inte ideal, till såväl föräldrar som barn”, säger Annika Svedberg, chefsapotekare på Apotek Hjärtat i ett pressmeddelande.

I praktiken innebär åldersgränsen en riktlinje för Apotek Hjärtats medarbetare. Unga personer med ett hudtillstånd som motiverar avancerade hudvårdande produkter kommer dock kunna köpa dessa. “Vilken hudvård man behöver är väldigt individuellt beroende på hudtyp och hudtillstånd, inte ålder. Men att använda avancerad hudvård som till exempel syftar till att minska rynkor och få en jämnare hudton är inget barn behöver. I de fall ett barn har en hudsjukdom, till exempel atopiskt eksem, kan vissa produkter även bidra till att symtom förvärras eller återaktiveras”, säger Annika Svedberg.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!