Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Hårvitaminer – 10 produkter för friskt och vackert hår

Ett vackert hårsvall börjar som bekant redan vid rötterna. För att uppnå optimal hårhälsa krävs en näringsrik kost – något som hårvitaminer kan bidra till.

Foto: Instagram @matildadjerf

Hårvitaminer är särskilt framtagna för att ge kroppen den näring den behöver för att göra håret friskt och starkt. Förutom att bidra till ett vackrare hår kan hårvitaminer även hjälpa mot håravfall orsakat av näringsbrist.

Så märker du av håravfall

Att tappa hår är helt normalt – faktum är att vi tappar mellan 50 och 150 hårstrån om dagen.

Om ditt hår däremot känns tunnare än vanligt, benan blir mer tydlig, eller ovanligt mycket hår fastnar på hårborsten eller i duschavloppet kan du lida av håravfall orsakad av näringsbrist. För män kan håravfall yttra sig genom att hårfästet blir högre eller genom att håret blir tunnare vid huvudkronan.

För dig som lider av håravfall kan hårvitaminer hjälpa dig att uppnå ett friskare hår. Givetvis kan du också ta vitaminer för att få ett fylligare och vackrare hår, eller i förebyggande syfte.

Följande vitaminer och näringsämnen är kända för att gynna hårväxt:

 • A-vitamin
 • Vitamin B12
 • Biotin
 • C-vitamin
 • D-vitamin
 • E-vitamin
 • Zink
 • Selen
 • Kiseldioxid
 • Folsyra
 • Pantotensyra (Vitamin B5)
 • Jod
 • Riboflavin (Vitamin B2)
 • Niacin (Vitamin B3)

Här nedan hittar du några av de hårvitaminer vi rekommenderar för ett friskt hår!

Ps. Liksom med andra kosttillskott är det alltid rekommenderat att prata med en läkare innan du börjar ta vitaminer för håret.

Källa: Hairlust

Beautiful Hair - Great Earth KÖP

Beautiful Hair - Great Earth

Beautiful Hair innehåller ett brett spektrum av vitaminer, mineraler och noggrant utvalda näringsämnen som cystein, åkerfräken och hirs. Cystein är en svavelhaltig aminosyra som är en viktig beståndsdel i keratin. Keratin bidrar till att ge håret lyster och hålla det stabilt och smidigt. Biotin och zink bidrar till att bibehålla normalt hår och koppar bidrar till hårets normala pigmentering.

Pris: 249 kronor.

Finns även hos Apotek Hjärtat!

KÖP

Nästa bild
Hair Vitamins - SugarBearHair KÖP

Hair Vitamins - SugarBearHair

Friskt hår börjar från insidan av kroppen. SugarBearHair är ett vegetariskt vitamintillskott framtaget för att stärka din hårkvalitet. Våra goda gummibjörnar innehåller en kombination av vitaminer för att ge håret den näring det behöver för att kunna växa sig starkt och friskt. Burken innehåller cirka 74 gummibjörnar, vilket räcker ungefär 40 dagar.

Pris: 359 kronor.

(Rek pris: 499 kr)

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Hair Formula Gummies for Women - Hairlust KÖP

Hair Formula Gummies for Women - Hairlust

Sockerfria vitaminer till håret för kvinnor, med naturlig smak av jordgubbar.

Pris: 349 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hair Formula Gummies For Men - Hairlusr KÖP

Hair Formula Gummies For Men - Hairlusr

Sockerfria tuggvitaminer för håret för män, rika på biotin, som vårdar håret.

Pris: 349 kronor.

KÖP

Nästa bild
MSM 520mg - Helhetshälsa KÖP

MSM 520mg - Helhetshälsa

MSM är en förkortning av metylsulfonylmetan, en organisk svavelförening som förekommer naturligt i kroppen. Helhetshälsas MSM är destillerat OptiMSM® – den renaste formen av MSM på marknaden. Endast 1 gram MSM/dag kan ge en positiv förändring för hud och naglar redan efter två veckor och för håret efter fyra veckor.

Pris: 239 kronor.

KÖP

Nästa bild
Nails Vitamins Raspberry Vingummibjörnar - VitaYummy KÖP

Nails Vitamins Raspberry Vingummibjörnar - VitaYummy

VitaYummy Hair & Nails Vitamins är ett veganskt kosttillskott som är fritt från konstgjorda färger och smaker. En populär hårvitamin i form av små goda och tuggvänliga gummibjörnar. VitaYummy Hair & Nails innehåller vitaminerna A, B, C, D, E och mineralerna zink, selen och jod.

Pris: 159 kronor.

Finns även hos Bodystore!

 

KÖP

Nästa bild
MSM + Vitamin C - Elexir Pharma KÖP

MSM + Vitamin C - Elexir Pharma

Elexir Pharma MSM + C-vitamin är ett kosttillskott med en kombination av MSM och 300mg vitamin C.
MSM (metylsulfonylmetan) är en naturlig källa till organiskt svavel. Svavel finns främst i kroppens proteinrika vävnader, exempelvis muskler, skelett och brosk, naglar, hud och hår, och utgör en väsentlig komponent i kollagen och keratin. C

Pris: 149 kronor.

Finns även hos Lyko!

 

KÖP

Nästa bild
Collagen Zink & Selen - WellAware- KÖP

Collagen Zink & Selen - WellAware-

WellAware Collagen Zink & Selen Beauty++ är ett kosttillskott med hydrolyserat kollagen typ 2 kombinerat med zink och selen. Kan bidra till att bibehålla en normal kvalitet hos hår, naglar och hud och intas en gång per dag, blandat med valfri varm eller kall dryck.

Pris: 175 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
New Nordic Hair Volume - New Nordic KÖP

New Nordic Hair Volume - New Nordic

Hair Volume är ett kosttillskott med essentiella näringsämnen. Med åldern är det vanligt att håret blir tunnare delvis beroende på naturliga förändringar som ofta kan hänföras till hormoner, stress eller kostförändringar. Hair Volume är baserat på en innovativ sammansättning med äpple och hirs. Hair Volume innehåller aminosyror, åkerfräken, zink, aminosyror och mineraler som inkluderar koppar samt vitaminer. Hair Volume är den första produkten som innehåller naturligt proantocyanidin B2 växtfaktor från äpple.

Pris: 589 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Skip Hår, Hud & Naglar - Skip KÖP

Skip Hår, Hud & Naglar - Skip

Hår, hud, och naglar är framtaget för att ge just ditt hår, din hud och naglar de allra bästa förutsättningarna. Kosttillskottet innehåller ett stort antal vitaminer, mineraler samt aminosyror.

Pris: 79 kronor.

 

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!