Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Därför borde du börja använda ansiktsvatten

Du har säkert hört att du ska använda ansiktsvatten i din hudvårdsrutin. Men vet du egentligen varför det är så viktigt? Ansiktsvattnet är inte endast till för att du ska få bort alla sminkrester.

Foto: Instagram @lissyroddyy

Återställer pH-balansen

Ett ansiktsvatten hjälper nämligen till med att återställa pH-balansen i huden. Det optimala pH-värdet för huden är 5,5, det gör att huden strålar och kan stöta bort skadliga bakterier.

Så om huden ska ha ett värde på 5,5 har vi inte alltid det då? Nej det har vi inte. När vi gör rent huden hamnar pH-värdet strax över 7, eftersom de flesta rengöringsprodukter är basiska. Resultatet av detta blir att din hud blir torr och mottaglig för bakterier. Vilket kan leda till att du får finnar och 0ren hy.

Det är här ansiktsvattnet kommer in i bilden. Tar du på ansiktsvatten efter att du gjort rent huden kommer pH-balansen bli 5,5 och din hud kommer få ett härligt ”glow” och får ett skydd mot bakterier. Hur bra som helst. Huden behöver dessutom fukten när du sedan applicerar din ansiktsolja. (Man skall ju aldrig applicera ansiktsolja på torr hud.)

Känslig hy?

Har du känslig hud, välj då gärna ett ansiktsvatten som är baserat på rosenvatten. Det lugnar huden och hjälper att återställa pH-värdet i huden och ger långvarig fukt.

Se dock till att välja ett ansiktsvatten som inte innehåller alkohol, då kan din hy bli uttorkad ändå. I takt med att vi åldras försvinner också den naturliga fukten i huden och ett bra sätt är att också fukta från insidan, så glöm inte att dricka vatten!

Glow tips!

Ett annat glow tips är att mista dig själv under dagen med ett härligt rosenvatten om du t.ex suttit hela dagen framför datorn eller efter att du sminkat dig för att försegla och ge fukt.

Nedan har vi listat våra 11 favoriter!

Källa: peachandlily.com

Direct Acids Glycolic Acid 7% Toning Solution - The Ordinary KÖP

Direct Acids Glycolic Acid 7% Toning Solution - The Ordinary

Ansiktsvatten med alfahydroxisyra, vilket innebär att huden exfolieras när man använder ansiktsvattnet.

Pris: 119 kronor.

Finns även hos Åhléns!

KÖP

Nästa bild
Rehydrating Rose Toner - Neal's Yard Remedies KÖP

Rehydrating Rose Toner - Neal's Yard Remedies

Lugnande ekologisk ansiktsvatten för normal och känslig hud innehåller ekologisk damaskusros, aloe vera och vegetabilisk glycerin för att tona och svalka huden efter rengöringen.

Pris: 245 kronor.

KÖP

Nästa bild
Multi-Active Toner - Dermalogica KÖP

Multi-Active Toner - Dermalogica

Ansiktsvatten i sprayform som är räddare i nöden när huden känns som ett uttorkat russin! Under arbetsdagen, framför datorn, på flyget, efter rengöring och över makeup – när som helst kan du spraya över nödvändig fukt!

Pris: 465 kronor.

KÖP

Nästa bild
Moisturising Facial Mist - Emma S. KÖP

Moisturising Facial Mist - Emma S.

Ett fräscht ansiktsvatten som återfuktar och piggar upp din hy snabbt genom att du sprayar den över ansiktet när huden känns torr. Går att använda över makeup för att fräscha upp huden på dagen. Passar lika bra framför datorn som på stranden.

Pris: 149 kronor.

KÖP

Nästa bild
Moisture Surge Face Spray - Clinique KÖP

Moisture Surge Face Spray - Clinique

Vattna din hud. Ha alltid denna uppfriskande ansiktsspray med dig. Sprängfylld med fukt och aktiv aloe, men inte en droppe olja. Återupprättar snabbt hudens fuktbalans, mjukgör och lindrar på en gång.

Pris: 375 kronor.

KÖP

Nästa bild
Vitamin-C Toner - Pixi KÖP

Vitamin-C Toner - Pixi

C-vitamin är en kraftfull antioxidant som stimulerar kollagenproduktionen och ger en fin lyster. Detta utjämnande ansiktsvatten innehåller även probiotika som stärker hudbarriären. Med hjälp av pilbark och fruktextrakt exfolieras även huden.

Pris: 299 kronor.

KÖP

Nästa bild
Ultra Facial Toner - Kiehls KÖP

Ultra Facial Toner - Kiehls

Detta pH-balanserade mjölkaktiga ansiktsvatten avlägsnar effektivt kvarvarande orenheter samtidigt som den återfuktar huden. Dessutom utgör den en perfekt grund för fuktcrème och underlättar applicering av ansiktskrämer.

Pris: 200 kronor.

KÖP

Nästa bild
Pureté Thermale  - Vichy KÖP

Pureté Thermale - Vichy

Ansiktsvatten som effektivt avlägsnar orenheter och de sista makeupresterna. Innehåller lugnande thermalskt källvatten som ger en ren och fräsch känsla. Speciellt lämplig för känslig hud.

Pris: 104 kronor.

KÖP

Nästa bild
Rose Water - Loelle KÖP

Rose Water - Loelle

Ekologiskt rosenvatten som kan användas för att förbereda huden för ansiktskräm

Pris: 119 kronor.

KÖP

Nästa bild
Sublime Skin Essence- Comfort Zone KÖP

Sublime Skin Essence- Comfort Zone

Essencevatten som stimulerar produktionen av fyra viktiga proteiner för en jämnare, kompaktare och föryngrad hud.
Vegansk formula.

Pris: 795 kronor.

Finns även hos Åhléns!

KÖP

Nästa bild
Neroli Freshener - Maria Åkerberg KÖP

Neroli Freshener - Maria Åkerberg

Balanserande ansiktsvatten för alla hudtyper, även känslig hud. Det slutför rengöringsprocessen och förbereder huden för efterföljande produkter, genom att neutralisera vattnets uttorkande effekt och agera lätt porsammandragande.

Pris: 169 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!