Skönhet

Därför ska du föna håret på kvällen – enligt frisören

I ett klipp som har 2,9 miljoner visningar på TikTok delar frisören Savannah med sig av sina bästa tips gällande hårvård – och ett av tipsen är en anmärkningsvärt enkel metod för att slippa fett hår.

Foto: Instagram @simplysavvy_16

TikTok-profilen Savannah – som går under användarnamnet @simplysavvy16 – är en frisör som gärna delar med sig råd gällande hårvård på plattformen. I ett uppmärksammat klipp ger hon sina bästa tips för ett friskt och vackert hår – här tar vi en närmare titt på några av dem!

Silverschampo kan göra håret mörkare

Om du har fått intrycket att silverschampo gör ditt hår mörkare så har du förmodligen rätt.

Dell Miller, frisör på hårsalongen Spoke & Weal i West Hollywood, förklarar för The Zoe Report att duschvatten innehåller mineraler som kan bidra till en beläggning på håret som gör att det gradvis får en gul ton.

Silverschampo kan visserligen korrigera de gula tonerna genom att täcka över mineral-beläggningarna, men detta skapar också fler beläggningar på håret vilket kan göra att det ser mörkare ut.

Hur får man då bukt på problemet? Använd silverschampo sparsamt, och överväg att investera i ett filter till duschen så att du slipper beläggningar på håret.

Schamponera alltid håret två gånger

Att schamponera håret två gånger vid varje tvätt är något som många frisörer tipsar om. Anledningen är att schamponeringen har olika effekt varje gång:

“Den första omgången renar håret från oljor och produkter som samlats i håret, så att schampot kan göra det som det faktiskt är tänkt att göra under den andra schamponeringen”, skriver frisören @Felicityynicole på Twitter.

Om du fönar håret på kvällen blir det mindre fett

Savannah tipsar även om att föna håret på kvällen eftersom hon menar att detta gör håret mindre fett – och flera användare anser att detta stämmer:

“Jag fönar alltid mitt hår innan jag går och lägger mig! Jag använder värmeskydd och hårolja, mitt hår har aldrig varit friskare”, skriver en person som tillägger att hon dessutom alltid schamponerar håret två gånger.

“Att schamponera två gånger och föna håret innan läggdags förändrade mitt liv för alltid”, lyder en annan kommentar.

Se Savannahs virala video nedan!

@simplysavvy16 Advice that no one asked for 😘 #hairstylist #hairadvice #hairstylistsoftiktok #hairfacts #hairtricks #hairstylistoftiktok #dayinmylife #tulsahairstylist #simplysavvyhair ♬ original sound – advice

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!