Skönhet

Hårfärger 2022 – årets populäraste trender enligt experterna

Dags för en förändring? Här ger experterna sin syn på vilka hårfärger som kommer bli störst i år.

Foto: Instagram @chrisappleton1/@marcusrfrancis

2022 års hårtrender handlar till stor del om att ta hand om håret genom att bibehålla eller tillföra glans, inte blondera det för hårt – och låta det gråa växa ut. Här nedan hittar du de hårfärger som kommer bli stora under 2022.

Källa: Who What Wear

1. Mörkblont

1. Mörkblont

Hailey Bieber är bara en av de kändisar som under senare tid har valt en något mörkare blond hårfärg. Enligt frisören Kelly Noonan får hon in allt fler förfrågningar om denna hårfärg på salongen Fekkai Soho i New York:

“Normalt sett brukar inställningen vara ‘ju blondare, desto bättre’, men 2022 efterfrågar blonda kunder en mörkare, mer naturlig blond färg med mörkare bastoner.”

 

Foto: Instagram @haileybieber

Nästa bild

Foto: Instagram @chrisappleton1

Nästa bild
2. Gyllene highlights

2. Gyllene highlights

Subtila honungsfärgade highlights som ramar in ansiktet kommer bli stort i år: “Highlights med varma, gyllene toner kommer göra en stor comeback”, säger Kelly Noonan.

Foto: Instagram @beyonce

Nästa bild

Foto: Instagram @rosiehw

Nästa bild
3. Lyxig glans

3. Lyxig glans

Glansigt hår är ett starkt förknippat med hälsa och välstånd. Inte konstigt att det är en av årets största trender.

“Folk vill ha en färg som har den där dyra, lyxiga looken. Det handlar om att tillföra en hälsosam glans och skapa en snygg finish”, säger Zoë Irwin, Wella Professionals färgtrendexpert.

 

Foto: Instagram @lauraharrier

Nästa bild

Foto: Instagram @Ritaora

Nästa bild
4. Jordnära röda toner

4. Jordnära röda toner

Under 2022 kommer vi se mer jordnära röda toner. Många modeller har provat på hårfärgen “Soft Cinnamon”, som beskrivs som en kastanjebrun färg, men den är en mjukare röd – mer gyllene och inte för intensiv. Med sina gyllene toner som drar åt rött och koppar är detta en färg som är väldigt smickrande för många hudtoner.

 

Foto: Instagram @gigihadid

Nästa bild

Foto: @fkatwigs

Nästa bild
5. Naturligt grått

5. Naturligt grått

Statement Grey är en trend som handlar om att omfamna sin gråa hårfärg. Detta innebär dock inte att man slutar går till frisören:

“Grått hår kan anta alla möjliga toner som du inte vill att det ska göra, och frisörer är experter på att se till att ditt gråa hår fortsätter vara så slående vackert som möjligt”, säger Zoë Irwin.

 

Foto: @marcusrfrancis

Nästa bild

Foto: @cynthiaenixon

Nästa bild
6. Varm Koppar

6. Varm Koppar

Koppar var en av 2021 års största hårtrender, och även i år är färgen helt rätt. “Varma koppartoner är otroligt smickrande, och med så många kopparnyanser att utforska finns det något för alla!”, säger Alex Brownsell, som är en av grundarna av Bleach London.

Foto: Instagram @barbieferreira

Nästa bild

Foto: Instagram @sza

Nästa bild
7. Utstickande toner

7. Utstickande toner

Acid Tones är hårtrenden för dig som gillar att sticka ut. Om det känns som ett stort steg att färga hela håret i en utstickande färg så rekommenderar Brownsell att börja med att färga endast en del av håret:

“Bleach bits är en väldigt populär teknik som innebär att man skapar en kontrasterande blond eller färgad sektion i håret och är ett bra sätt att experimentera med färg för första gången.”

 

Foto: Instagram @lizzobeeting

Nästa bild

Foto: Instagram @Hillaryduff

Nästa bild
8. Expensive Brunette

8. Expensive Brunette

Expensive Brunette handlar om att ge håret dimension genom att subtilt blanda olika närliggande nyanser. Trenden har redan flaggats som en av årets absolut största för brunetter.

Foto: Instagram @selenagomez

Nästa bild

Foto: Instagram @jourdandunn

Nästa bild
9. Pasteller med en twist

9. Pasteller med en twist

För dig som gärna experimenterar med färg är trenden med så kallade Misty Pastells något att prova på i vår och sommar. Här får pastellfärgen en makeover och är något mindre intensiv – tänk färg som har genomgått några tvättar.

Foto: Instagram @ciara

Nästa bild

Foto: Instagram @peterluxhair

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!