Skönhet

Kändisfrisören Antonio Axu listar höstens hetaste hårtrender: “Det ska vara slarvigt och minimalistiskt”

Hösten innebär en nystart och vad är inte bättre än att kicka igång vintermånaderna med en ny, fräsch look? Metro Mode har pratat med hårstylisten och kändisfrisören Antonio Axu om vilka produkter man måste införskaffa, vad man ska tänka på och såklart – vad som är extra hett i höst och vinter!

Foto: REX

Kändisfrisören Antonio Axu står bakom många snygga frisyrer och stylingjobb och äger i dag tre exklusiva frisörsalonger i Stockholm. Med en lång erfarenhet inom hårvärlden har han gjort en trendspaning och allt tyder på att vi går tillbaka till 80-talet och satsar på en stilren, naturlig och minimalistisk look. Något han är säker på är att vi kommer se mer av slarviga knutar.

– Man ska satsa på en knut som man inte knyter för perfekt eller ha lockigt hår som inte är superstylat, säger han.

När det kommer till hårfrisyrer är det helt rätt att klippa en kort bobfrisyr eller en lob (som är en längre bobfrisyr). Långt, rufsigt hår är också extra trendigt och vill du hänga med i hårmodet fullt ut – satsa på varma toner!

– Många väljer att färga mörkt för att matcha kylan och ta bort det solkyssta håret, men jag skulle säga att jag vill ha mer “sommarhår” även på hösten och vintern.

Antonio Axu vill också se mer av avancerade klippningar som kräver mer styling av en frisör. Så kallade “blowouts”, när man går och fönar håret, har blivit populärt utomlands – något han även hoppas kommer bli större i Sverige. Under dagarna som frisör träffar han ständigt nya kunder och älskar att få använda sin kreativitet och inspireras av andra. Den roligaste att styla? Carolina Gynning!

– Hon säger som hon känner och har en busighet som jag gillar! Man har aldrig tråkigt med henne, föklarar han.

Vad ska man tänka på när man klipper eller färgar håret?
– Gör en moodboard och fundera över vilka signaler du vill ge ut, vill du vara konservativ, tuff eller sexig? Ta hjälp av frisören och fundera över din budget.

Vad trendar inom hårvärldens produkter?
– Care & Repair produkter har blivit supertrendigt runt om i världen. Är det något man ska satsa på så är det vård och fukt som stärker håret.

Vilka produkter tror du kommer bli mest hypade i höst och vinter?
– Serum, mousse och torrschampo!

Foto: Morgan Norman

Antonio Axu

Ålder: 36 år
Familj: Mor och sju syskon
Sysselsättning: Driver tre frisörsalonger i Stockholm

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!