Skönhet

L300 + Bröstcancerförbundet under Rosa oktober

Varje timme får en kvinna i Sverige en bröstcancerdiagnos. 1 av 10 kvinnor riskerar att få bröstcancer innan de fyllt 75 år. Bröstcancer är en sjukdom som inte diskriminerar. Alla kvinnor kan drabbas.

Kvinnor över 40 år kallas regelbundet till mammografiundersökningar.
Att själv undersöka brösten är dock minst lika viktigt för att upptäcka bröstcancer tidigt. Detta då en tidig upptäckt kan rädda liv.

L300 stöttar därför Bröstcancerförbundet och deras viktiga arbete för att öka kunskapen om bröstcancer och hur man på egen hand undersöker sina bröst.

Lär känna dig själv – och dina bröst

Hudvård innebär att man fokuserar helt på sig själv. Du känner nog till ditt ansikte utan och innan. Hur din hud ser ut när den är torr, generad eller ledsen. Hur din hud ser ut när den älskar en hudvårdsprodukt eller när den ogillar en ansiktskräm. Du lägger nog också märke till vart alla leverfläckar sitter eller när det börjar dyka upp en ny rynka som visar att du skrattat gott på sistone.

L300 tycker att man borde ge sig själv tiden för att undersöka sina bröst, och lära känna dem utan och innan – precis som man gör med sin hud i ansiktet. Självundersökning är ett viktigt komplement till mammografi för att öka förutsättningarna för tidig upptäckt. En självundersökning av brösten är ett sätt för dig att komma närmare din kropp och dina bröst. Du lär känna dig själv lite bättre och kan tidigt upptäcka förändringar i brösten

Så undersöker man sina bröst – klämdagen

Klämdagen är en tjänst framtagen av Bröstcancerförbundet som påminner kvinnor om att undersöka sina bröst mer regelbundet. Att ge sina bröst lite extra uppmärksamhet.

Det är bra att undersöka sina bröst en gång i månaden. En rekommendation är att göra det dagarna efter mens. Med appen Klämdagen bestämmer du själv vilken dag som blir din klämdag och du får en påminnelse varje gång det är dags. I appen finns det även instruktioner för hur man undersöker sina bröst på bästa sätt.

Här kan du se en film om hur du bäst gör en självundersökning av dina bröst. 


Gör självundersökning av brösten till en del av din hudvårdsrutin

Hudvårdsrutinen är oftast ett tillfälle för kvinnor att ge sig själv lite omtanke. Så varför inte göra självundersökning av brösten till en del av din hudvårdsrutin? De gånger då du unnar dig lite extra tid för din hud, passa då även på att undersöka dina bröst! Kanske efter att du rengjort ansiktet med L300 Cleansing Milk eller använder vår Enzyme Peel eller Energizing Face Mask. Ta tillfället att lära känna dina bröst lite bättre helt enkelt.

Köp L300 produkter och stöd Bröstcancerförbundet!

Under Rosa oktober skänker L300 5 kr för varje såld produkt till Bröstcancerförbundet. Vill du stödja Bröstcancerförbundet i deras kamp mot bröstcancer året om? Här kan du läsa mer om vad just du kan göra.

Klämdagen finns att ladda ner på App store och Google play.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!