Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Budget- och universalprodukten alla borde ha i sitt badrumsskåp

La Roche-Posays allt-i-ett-kräm Cicaplast Balm B5+ har blivit viral på sociala medier – men håller den verkligen vad den lovar? Så här säger hudläkaren som testat den omtalade produkten.

La Roche-Posays Cicaplast Balm B5+ är hudkrämen som sägs motverka torra partier på både ansikte och kropp, lugna ner inflammerad akne, motverka rodnad, fungera som nattmask, och mycket mer – allt till ett plånboksvänligt pris. Det är med andra ord inte konstigt att den blivit viral på sociala medier. Frågan är: Lever den upp till hypen?

@selinadasilvaa Could never live without the cicaplast b5 as it has sooo many advantages ✨ #cicaplastbaume5 #sebaceousfilament #glassskin #skintok #skinhacks #larochecicaplast #babyskin #foryou ♬ original sound – mkm

Omedelbar återfuktning och näring

Jenny Liu är en hudläkare med nära 180 000 följare på YouTube. I videon nedan ger hon sitt utlåtande av La Roche-Posays succéprodukt, som hon menar är en lyckad kombination av ingredienser med bevisat positiva effekter.

I sin video redogör Liu för några av ingredienserna i Cicaplast Balm B5+:

  • Vitamin B5 – ett vitamin med en lugnande, läkande och skyddande inverkan på huden.
  • Sheasmör – förser huden med näring, samt ger krämen en skön konsistens.
  • Madecassoside – ett extrakt från den vårdande örten Centella Asiatica, en populär ingrediens inom koreansk hudvård. Den har lugnande egenskaper och sägs kunna lindra exempelvis rodnad och inflammation.

Ett extra plus är att krämen, trots sin dryga konsistens, snabbt absorberas av huden vid applicering:

“Den ger dig omedelbar återfuktning och näring, men utan att kännas supertjock och klibbig, oljig och tung”, konstaterar Liu.

Nedan hittar du hudkrämen som alla pratar om just nu!

Cicaplast Balm B5+ - La Roche-Posay KÖP

Cicaplast Balm B5+ - La Roche-Posay

Lugnande, återuppbyggande och skyddande balm för torra och irriterade områden. Lämpligt för irriterade områden som uppstår i vardagen och passar vuxna, barn och spädbarn.

Pris: 189 kronor.

Finns även hos Meds!

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!