Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Mantle inför åldersgräns på sin hudvård – efter ökad trend bland barn

Den senaste tiden har vi kunnat läsa om hur avancerad hudvård börjat krypa allt längre ner i åldrarna. Barn väljer att lägga sina pengar på aktiva produkter som trendar på sociala medier och hudvårdssalonger vittnar om ett allt yngre klientel. Nu meddelar hudvårdsföretaget Mantle att man sätter åldergräns på sina produkter för att ta ställning mot problemet.

Foto: Mantle

Barns hud är känsligare än vuxnas, och flera hudterapeuter går nu ut och lyfter att man innan tonåren absolut inte ska använda aktiva ingredienser som syror och retinoider. Som det första hudvårdsmärket inför nu Mantle 18-årsgräns på sina produkter. Från och med den 18 mars får inte personer under 18 år köpa produkter via deras hemsida och de har även rekommenderat sina återförsäljare att göra detsamma.

Under de senaste åren har avancerade hudvårdsrutiner blivit populära på sociala medier och skönhetsföretagen säljer slut på retinolprodukter efter att de trendat på TikTok. Målgruppen det handlar om är ofta så unga som 9-12 år.

“11-åringar ska inte använda retinoider. Det känns väldigt viktigt för mig att göra något när vi ser den här trenden växa lavinartat. Som en aktör i branschen tycker vi att varumärken och återförsäljare ska ta ansvar för att skydda ung hud. Att införa en åldersrestriktion är ett enkelt och förhoppningsvis effektivt sätt att begränsa trenden”, säger Mantles VD, Josefin Landgård.

Nedan hittar du några bästsäljande favoriter från Mantle!

The Miracle Mask – Resurfacing Glow-up Mask - Mantle KÖP

The Miracle Mask – Resurfacing Glow-up Mask - Mantle

Nyhet!

The Miracle Mask är en milt exfolierande, djupt återfuktande mask som ger omedelbart glow. Med mandel- och laktobionsyra, marshmallowextrakt och pantenol, ger den jämnare hud, fyller fina linjer och ger oändligt med lyster.

Pris: 950 kronor.

KÖP

Nästa bild
The Whipp – Ultra-nourishing whipped body cream - Mantle KÖP

The Whipp – Ultra-nourishing whipped body cream - Mantle

The Whipp är en prisbelönt fuktkräm för kroppen berikad med sheasmör, hyaluronsyra, jojoba och vitamin E. Den näringsrika formulan absorberas snabbt av huden, ger riklig återfuktning och gör dig len och mjuk året om.

Pris: 380 kronor.

KÖP

Nästa bild
The Dream Mask – Ultra-plumping + restorative night mask - Mantle KÖP

The Dream Mask – Ultra-plumping + restorative night mask - Mantle

The Dream Mask är en prisbelönt nattmask som fyller ut, återfuktar och lugnar huden. Med en innovativ blandning av bakuchiol, E-vitamin, niacinamid och havtornsextrakt, minimerar den porer, ökar kollagenproduktionen, förfinar texturen och ger djup återfuktning medan du sover.

Pris: 850 kronor.

KÖP

Nästa bild
The Must Mist – Multi-functioning toning spray - Mantle KÖP

The Must Mist – Multi-functioning toning spray - Mantle

The Must Mist är en multifunktionell toner som återfuktar, lugnar och fräschar upp huden, förfinar porerna, optimerar absorptionen av andra produkter och skyddar mot skadligt blått skärmljus. Den exceptionella formulan innehåller aloe vera, hyaluronsyra, niacinamid och B-Circadin, vilket ger långvarig återfuktning och skydd under hela dagen.

Pris: 380 kronor.

KÖP

Nästa bild
The Pussy Smooch – Moisturising + Soothing Intimate Balm - Mantle KÖP

The Pussy Smooch – Moisturising + Soothing Intimate Balm - Mantle

The Pussy Smooch är ett intimt balm för dina mest känsliga områden. Berikad med en blandning av aprikosolja och pre- och postbiotika balanserar den hudfloran, ger näring åt huden och gör att du känner dig återfuktad och mjuk hela dagen. Dess lugnande egenskaper gör den till en utmärkt behandling efter hårborttagning.

Pris: 250 kronor.

KÖP

Nästa bild
The After Glow – Radiance-boosting body oil - Mantle KÖP

The After Glow – Radiance-boosting body oil - Mantle

The After Glow ger huden ett otroligt glow och mängder med näring. Med en lystergivande blandning av squalane, chiafröolja, E-vitamin och ljusreflekterande pigment återfuktar den torr hud och håller glåmigheten borta.

Pris: 336 kronor.

KÖP

Nästa bild
The Glow Serum – Skin-elevating radiance serum - Mantle KÖP

The Glow Serum – Skin-elevating radiance serum - Mantle

The Glow Serum är ett prisbelönt, revitaliserande serum berikat med bakuchiol, bisabolol, och lakritsrotextrakt. Den oljebaserade formulan stimulerar kollagenproduktionen, ger näring på djupet, rikligt med antioxidanter och stärker hudbarriären, vilket resulterar i en balanserad, lugn och strålande hy.

Pris: 980 kronor.

KÖP

Nästa bild
The Magic Milk – Microbiome-balancing cream cleanser - Mantle KÖP

The Magic Milk – Microbiome-balancing cream cleanser - Mantle

The Magic Milk är en mild och återfuktande krämrengöring med mikrobiombalanserande egenskaper, utformad för daglig användning. Den effektiva formulan innehåller mandelolja, squalane, prebiotiskt havreextrakt, papaya- och mangoenzymer, och E-vitamin, som tillsammans avlägsnar makeup och orenheter utan att torka ut huden. Efter användning känns huden ren, mjuk och balanserad.

Pris: 280 kronor.

KÖP

Nästa bild
The Bare Balm – Day-Dissolving Cleansing Balm - Mantle KÖP

The Bare Balm – Day-Dissolving Cleansing Balm - Mantle

The Bare Balm löser effektivt upp alla spår av smink, solskyddsfaktor och dagligt uppbyggd smuts. Den skonsamma formulan, berikad med fermenterad honung, havreolja och klorofyll, smälter vid kontakt med huden och förvandlas till en mjuk rengöringsmjölk som lämnar huden ren, len och återfuktad.

Pris: 320 kronor.

KÖP

Nästa bild
The Shroom Essence – Multi-depth hydration fluid - Mantle KÖP

The Shroom Essence – Multi-depth hydration fluid - Mantle

The Shroom Essence återfuktar huden på djupet och motverkar yttorrhet. Med en antioxidantrik blandning av fermenterade svampar, PHA och hyaluronsyra stärker den hudbarriären och hjälper huden att behålla fukten, vilket ger en fyllig, plumpad och djupt återfuktad hy.

Pris: 600 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!