Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Så behåller du de kalla nyanserna i ditt blonda hår

Har du varit med om att du har färgat håret hos frisören och det är sådär perfekt kallt, men att det sedan går mot det varmare hållet? Silverschampo kan vara räddningen för många bleka blondiner som inte alls fått den där härligt svala blonda nyansen utan istället fått ett kycklinggult svall. Nedan listar vi tre enkla tips som verkligen fungerar!

Foto: Instagram @naaomiross / @emilisindlev

Har du misslyckats med en blekning och fått en oönskad gul ton i håret är silverschampot en bra lösning. Har håret dock blivit orange och missfärgat kommer tyvärr inte silverschampo hjälpa.

En vanlig missuppfattning är dock att silverschampot bleker och tar bort de gula nyanserna, men det som händer är att den violetta färgen i schampot neutraliserar den gula tonen. Resultatet blir att färgen upplevs som kallare och även lite mörkare.

För att du ska få det bästa resultatet ska du vara blond och ha torrt hår. Ju ljusare håret är desto mer effekt ger schampot. Det kan också fungera om du är brunett och vill ha en kallare nyans. Tänk då på att inte ska låta schampot verka för länge. Då kan det bli grått.

Här är tre steg till att lyckas med din silverschampo-behandling:
Schamponera håret som vanligt. Skölj ur det och vrid ut så mycket vatten du kan ur håret. Håret ska kännas lätt fuktigt innan du applicerar silverschampot.

1. Ta en stor klick silverschampo som du fördelar i hela håret. Massera inte in det i håret utan applicera det försiktigt.

2. Låt det verka i ungefär 3 minuter (är det väldigt torrt kan du testa en kortare tid). Viktigt är att du inte låter det gå över tiden som står på schampot, då kan håret få en lila ton.

3. Skölj noga ur och eftersom silverschampo torkar ut håret behöver du avsluta med en vårdande inpackning.

Du kommer förmodligen inte märka någon skillnad efter första gången utan upprepa denna procedur en till två gånger i veckan. Använder du silverschampo för ofta kan det bli lila.

Silvershampo - Fudge KÖP

Silvershampo - Fudge

Ett schampo med intensiva och effektiva violetta pigment för blont hår som behöver en uppfräschning. Det ger direkt resultat, glöm ej att använda handskar.

Pris: 259 kronor.

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Silvershampo - Maria Nila KÖP

Silvershampo - Maria Nila

Ett schampo med violetta pigment och björnbärsextrakt som motverkar guldiga nyanser, ger lyster och stärker hårets struktur.

Pris: 239 kronor.

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Silverbalsam - Maria Nila KÖP

Silverbalsam - Maria Nila

Ett utredande balsam som mjukgör, återfuktar, och stärker hårets struktur. Violetta pigment och björnbärsextrakt motverkar guldiga nyanser, ger lyster och stärker hårets struktur.

Pris: 239 kronor.

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Färgpigment - Björn Axén KÖP

Färgpigment - Björn Axén

Vårdande lila färgpigment som blandas med ditt favoritbalsam för ett snabbt, enkelt och kontrollerat färgresultat.

Pris: 129 kronor.

Köp här.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!