Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

STEG FÖR STEG TILL DEN PERFEKTA BRÄNNAN

Balmain RTW Spring Summer 2013 Paris Fashion Week Sept-Oct 2012

Vi går mot ljusare tider och mer avklädda plagg. Förnärma inte din närhet med solförmörkelse, lär dig applicera brun utan sol. Metros skönhetsexpert Petra Tungården guidar dig steg för steg till den perfekta brännan.

Förbered

Du skulle aldrig börja måla om i din lägenhet innan du spacklat, fyllt i fina linjer och avlägsnat gammal skit. Samma sak gäller med huden! För att bli av med döda hudceller och för att få en jämn fin hudton krävs en ordentlig skrubb! Använd dig av ett par skrubbhandskar och en skrubb med mikrokorn så du inte skadar huden. Behöver du raka dig? Gör det i samma veva, det tar nämligen 24 timmar för hårsäckarna att stänga sig, vilket kan leda till en ojämn brun utan sol.

Applicera

Börja med att smörja in de torrare partierna på kroppen med en fetare kräm såsom armbågar, hälar, näsvingar och ögonbrynen där det lätt fastnar oönskad färg. Applicera busen med ett par handskar för att undvika att färgen fastnar på händerna. Låt färgen torka ordentligt innan du klär på dig. Har du råkat få fläckar? Applicera babyolja på en bomullstuss och gnugga. Var noga med att smörja in dig ordentligt under tiden du har brun utan sol, det gör att färgen håller bättre och avlägsnas snyggare.

Skydda dig!

Visste du att 90 % av hudens åldrande kommer från solexponering! Ofta är vårens första strålar farligast. Se till att skydda huden genom att använda solskyddsfaktor dagligen. Se till att investera i en solkräm som både skyddar mot UVA och UVB strålar. Ofta finns det SPF i din vanliga hudlotion. Se till att hitta rättprodukt för just dig i brun utan sol djungeln, idag finns det en uppsjö av olika konsistenser och färgval. Orkar du inte hålla på att mecka med det hemma? Besök närmsta soldusch för en snabb uppfräschning.

 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!