Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Vegansk skönhet – din bästa guide för att uppdatera beauty och hudvård

Det finns många anledningar att välja veganska skönhetsprodukter, inte minst är det produkter som tar extra hänsyn till både djur och natur. Veganska produkter innehåller inga animaliska ingredienser, istället är dessa ersatta med växtbaserade eller syntetiska alternativ. Nedan listar vi vår bästa guide för dig som vill satsa på helvegansk beauty och hudvård!

Foto: Pexels

Vegansk hudvård

Veganska hudvårdsprodukter innehåller växtbaserade ingredienser, ofta fyllda med antioxidanter, mineraler och vitaminer. Dessa ingredienser både reparerar, skyddar och återfuktar din hud. Eftersom produkterna ofta är proppfulla med vitaminer ger de även huden ett härligt glow.

Foto: Clarins

Vegansk hårvård

Klassiska hårdvårdsingredienser som keratin, kollagen och elastin är samtliga animaliska. Dock finns det utmärkta produkter och hårvårdsmärken som ersätter dessa. Bland annat roucouolja stimulerar hårväxten samtidigt som den har återuppbyggande egenskaper.

Foto: Davines

Vegansk doft

Animaliska produkter används ofta i parfymer och dofter, bland annat populära doftnoter som mysk, honung, mjölk, ambra och civet kommer alla från djurens värld. Det finns dock många utmärkta alternativ för dig som föredrar veganska alternativ.

Foto: Zarkoperfume 

Veganskt smink

I veganskt smink finner du inga ingredienser som bivax, keratin, lanolin eller honung för att nämna några exempel. Det finns många märken som erbjuder veganskt smink som håller hög kvalitet och är 100% cruelty-free.

Foto: IDUN Minerals 

My Clarins Matifying Hydrating Blemish Gel - Clarins KÖP

My Clarins Matifying Hydrating Blemish Gel - Clarins

My Clarins Matifying Hydrating Blemish Gel är en dagcreme med lätt pudrig geltextur som ger huden en matt finish. Formulan har lugnande och porsammandragande effekter på huden, och den balanserar hudens sebumproduktion. Huden blir jämnare, klarare och återfuktad medan uppkomsten av orenheter minskar. Passar en kombinerad till oljig hudtyp.

Pris: 203 kronor.

(Rek pris: 270 kr)

KÖP

Nästa bild
Oi/Oil - Davines KÖP

Oi/Oil - Davines

En multifunktionell olja som passar alla hårtyper. Formulan ger extra mjukhet och glans till håret, är effektivt utredande och tar bort frissighet. Lämnar inga rester i håret och skyddar hårets struktur utan att tynga ner det. Snabbar på torkningstiden.

Pris: 159 kronor.

(Rek pris: 199 kr)

KÖP

Nästa bild
Molécule No.8 - Zarkoperfume KÖP

Molécule No.8 - Zarkoperfume

Zarkoperfume MOLéCULE No8 föddes i ett ögonblick av klarhet på en höststrand och utvecklades medvetet under 14 månader där fokuset låg på att inte fråga vad, varför eller hur för att på så sätt uppnå total kreativ frihet. Uppdraget var enkelt: Att fånga essensen av mänsklig oskuld och skönhet i en parfym, oavsett hur man gjorde. Det fanns ingen färdplan. Det fanns inga regler. Det var okänt territorium.

Pris: 949 kronor.

(Rek pris: 1 190 kr)

KÖP

Nästa bild
Mineral Powder Foundation  - IDUN Minerals KÖP

Mineral Powder Foundation - IDUN Minerals

Mineralfoundation i puderform som är berikad med högrenade mineraler och ger en naturlig och jämn hudton. IDUN Minerals Mineral Powder Foundation innehåller endast 4 ingredienser och ger ett silkeslent, jämnt och lystergivande resultat med en krämig känsla. Den högpigmenterade formulan är lätt att bygga upp, från en naturlig touch till en heltäckande finish. Passar alla hudtyper och är den enda makeupprodukten på marknaden som är rekommenderad av Asthma Allergy Nordic. Den perfekta basen. Simply pure and clean.

Pris: 329 kronor.

Finns i 3 olika nyanser!

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!