Hälsa

10 saker som gör din arbetsplats mer harmonisk

Metro Mode har listat tio enkla knep som gör din arbetsplats bättre!
För att göra jobbet lite lättare och hålla humöret uppe hela arbetsdagen är det viktigt att du trivs på din arbetsplats. Det behöver inte vara svårt eller dyrt att höja trivseln. Men de få kronor du faktiskt lägger på att få arbetsplatsen mer harmonisk kommer du inte ångra. Tänk på hur många timmar du faktiskt spenderar på jobbet, klart du ska trivas där för att göra vardagen härligare. Kolla in våra 10 tips nedan.

Bildkälla: HubPages & Career Girl Daily

Grönt är skönt

Grönt är skönt

Ställ en liten planta vid din arbetsplats. Inte bara för att växter faktiskt rensar luften lite så ger de också liv till din arbetsplats. Tänk så sött att ha en liten växt på skrivbordet, om du är en upptagen person som vet att du inte kommer hinna vattna, välj då en kaktus eller en tjockbladig blomma som inte behöver vattnas så ofta.

Foto: Plantagen

Nästa bild
Sträck på dig

Sträck på dig

Tänk på att en arbetsdag är åtta timmar. Vilket innebär åtta timmar av sittande framför din skärm. Det är klart at hållningen inte är den bästa under hela dagen. Det är därför du behöver en app som påminner dig om att resa på dig, sträcka på dig och kommer med tips på små hållnings-justeringar och övningar som är enkla att göra direkt vid din plats.

Tips: Ergonomics

Foto: Ergonomics

Nästa bild
Strunta i stolen

Strunta i stolen

Byt ut stolen ibland och sitt på en pilatesboll som faktiskt stimulerar dina muskler och som är skonsam mot din rygg. Köp en och dela med några kollegor så kan ni  turas om att sitta på bollen.

 

Foto: Gorillasport.se

Nästa bild
Vätska är viktigt

Vätska är viktigt

Vatten är viktigt! Fyll på med kallt och gott vatten under dagen och drick för att hålla vätskenivåerna jämna. Genom att dricka mycket vatten kan du hålla energin uppe, hyn blir inte lika torr och fnasig och det blir enklare för dig att hålla dig borta från små frestelser under dagen.

Foto: Eva Solo

Nästa bild
Go bananas

Go bananas

Ha en banan vid din plats ifall du skulle behöva ett mellanmål, eller addera en i din morgon-smoothie. Bananer har nämligen massa fördelar som du kanske inte visste om. Till exempel innehåller bananer en aminosyra som heter Tryptofan. Tryptofan omvandlas av kroppen till Serotonin som faktiskt lindrar stress och kan förbättra ditt humör.

Nästa bild
Håll platsen prydlig

Håll platsen prydlig

Ha fina kontorsgrejer på skrivbordet. Ja det är värt att investera i med tanke på hur mycket av din tid du faktiskt spenderar där. En liten låda att förvara handkräm, läppcerat och andra prylar som du inte vill ha framme. Skapa ordning och reda, det är ett bra sätt att hålla dig fokuserad på det du faktiskt ska göra.

Foto: House Doctor/ Bloomingville

Nästa bild
Skinande rent ska det vara

Skinande rent ska det vara

Ha våtservetter på skrivbordet, torka av efter att du ätit upp din skrivbords-sushi, eller din skärm när den börjar se trist ut. Och glöm inte att torka av både tangentbord och datormusen en gång om dagen, där samlas mycket äckliga bakterier som du inte vill få på dina fingrar.

Foto: Savett

Nästa bild
Alla sinnen ska ha sitt

Alla sinnen ska ha sitt

Ha doftpinnar eller ett doftljus vid din plats. Det ska lukta gott vid din plats för att jobbdagen ska kännas mer harmonisk.

Foto: Clean

Nästa bild
Balansera mera

Balansera mera

Om du har ett höj- och sänkbart skrivbord kan du stå på en balansbräda under dagen. Det stimulerar benmusklerna och håller dig alert. Om du inte kan stå upp på jobbet kan du ta små micro-pauser på din balansbräda.

Foto: Unisportstore

Nästa bild
Mysfaktor

Mysfaktor

Häng en filt på din stol, det är jättemysigt att svepa in sig i när man blir trött och frusen. Eller ha en kudde på stolen att sätta dig på när du vill komma upp lite eller att lägga i svanken när du behöver ändra din sittposition.

Foto: Åhléns/ Rum21

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!